Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēc 20 gadu muzicēšanas, Renārs Veličko sadūšojas debijas albumam

© Publicitātes foto

Lai arī valmierietis Renārs Veličko ar mūzikas radīšanu un izpildīšanu nodarbojas jau 20 gadus, tikai tagad nācis klajā viņa pirmais dziesmu apkopojums ar simbolisku nosaukumu – “#1”.

Albuma “#1” dziesmām izmantoti Imanta Ziedoņa, Jāņa Adamsona, Dinas Kārkliņas, Annas Builes, Guntara Rača un paša Renāra rakstīta dzeja. “Paralēli savai dziesminieka skatuves dzīvei, darbojos arī akadēmiskajā mūzikā. Šobrīd studēju kompozīciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Savām dziesmām labprāt izvēlos dažādu autoru dzeju un uzskatu, ka viņu ieguldījums reizēm ir lielāks par manējo,” par dziesmu tapšanu stāsta pats autors, kurš ņēmis dalību tādos kolektīvos kā “Emfāze”, “Rudolf & Red Nosers” un “Kasetes”, paralēli tam uzstājoties arī kā solo mākslinieks.

Albumā iekļautas desmit dziesmas, kuras pēc savas noskaņas labi iederētos ansambļa “Saldās sejas” koncertos, tos iesildot. Ierakstos bez paša Veličko (balss, ģitāras, taustiņi) piedalījušies arī Āris Pickainis (ģitāra), Rūdolfs Zagorskis un Mārtiņš Birnis (bass), Ivars Ozols (bass, kontrabass, taustiņi), Kārlis Zagorskis, Daniēls Groza un Dāvids Dāvis Eglītis (bungas), Undīne Cercina un Madara Drulle (vijole), Uldis Sniķers (čells), Elīna Krastiņa (fona vokāls).