Lūsēns radījis jaunu dziesmu ciklu "Tas vārds"

Ražīgākais latviešu komponists Jānis Lūsēns, turpinot tradīciju, izmantot par pamatu saviem darbiem latviešu autoru dzeju, izveidojis jau trešo dziesmu ciklu - koncertprogrammu "Tas vārds", šoreiz veltot to Aspazijas dzejas fenomenam,informē apvienības "Ars Nova" producente Anda Zadovska.

Koncertprogramma "Tas vārds" decembrī tiks atskaņota vairākos koncerts, kas notiks dažādās Latvijas pilsētās.

Koncertprogrammā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers un mūziķi - arfiste Ieva Šablovska, sitaminstrumentālists Kaspars Grigalis, basģitārists Jānis Lūsēns juniors, akordeoniste Marita Bērziņa un programmas autors Jānis Lūsēns, kas neierastā mūzikas instrumentu spēles savienojumā veidos mistērijas pilnu ceļojumu Aspazijas pasaulē, atklājot tās pirmatnīgo un duālo valdzinājumu.

"Mēs mēģināsim būt kopā ar dzejnieci viņas trauksmainajā lidojumā, lai kopā ar klausītājiem pusotras stundas garumā pabūtu viņas pasaulē kā netveramā sapnī, kas reiz jau sapņots vai vēl sapņots tiks," stāsta Jānis Lūsēns.

Jau svētdien, 5.decembrī, koncertprogramma "Tas vārds" tiks atskaņota Skrīveru Kultūras centrā, bet pēc tam koncerti notiks Lielvārdes, Jelgavas, Krimuldas, Valmieras, Liepājas, Kuldīgas un Cēsu kultūras centros un baznīcās. Rīgā koncerts notiks 26.decembrī Sv.Jāņa baznīcā.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.