Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Very Cool People” piedāvā trakulīgu Vecgada svinību singla videoklipu

© Publicitātes foto

Mākslinieciskā nemiera mūždien dīdītā grupa “Very Cool People” piedāvā jaunu singlu no sava jaunākā albuma “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”. Tas ir albumu noslēdzošais skaņdarbs “Get-Together of Old Chums”, kam tapis arī visnotaļ galvu reibinošs videoklips, kas gana kolorīti iezīmē īstenu Vecgada svinību sajūtu.

Dziesmas “Get-Together of Old Chums” video veidojis Valdis Krūmiņš, bet scenāriju radījuši “Very Cool People” mūziķi Elvijs Grafcovs, Māris Vitkus (viņš ir arī kompozīcijas autors) un Laura Rozenberga, daudzām niansēm ļaujot rasties arī spontāni filmēšanas laikā. Klipā trompetists Oskars Ozoliņš pamatīgi iedziļinājies “pirmā bračkas” tēlā, saksofonisti Kristaps Lubovs un Māris Jēkabsons kļuva par attiecīgi “otro bračku” un iejūtīgo un acīgo draugu, tromboniste Laura Rozenberga - par namamāti, ģitārists Elvijs Grafcovs - par stumšanas komandas galveno operatoru, taustiņinstrumentālists Māris Vitkus - par kaislīgās galda runas teicēju, basists Jānis Olekšs - par galveno atradēju, bet bundzinieks Andris Buiķis - par pazudušo draugu. Klipā bez grupas dalībniekiem piedalījās arī konkrētās Kurzemes vides vietējie apdzīvotāji Egīls un Ramona, kas ne tikai bija ar mieru filmēties aukstākajā rudens dienā, bet arī piedāvāja grupas dalībniekiem karstu tēju.

Iekštelpu kadri klipam filmēti morāli un vizuāli ļoti atbilstošajā Rīgas kafejnīcā “Ļeņingrad”, kurā ir pa pilnam Lavtijas raibās vēstures artefaktu. Starp citu, vēl klipā bija paredzēti vairāki kaskadiertriki ar kvadraciklu, kurus izpildīja grupas basists Jānis Olekšs, taču beigu beigās tie tika atzīti par pārāk neatbilstošiem sižetam. “Ar kvadraciklu pa noartiem laukiem braukāju jau no bērna kājas, jo mani vienmēr fascinējis šis motorizētais spēkrats,” stāsta Jānis. “Kādreiz pat biju domājis nodarboties ar to profesionāli, taču basģitāras spēlēšana sanāca vēl labāk, tādēļ paliku pie mūzikas.”

“Skaņdarbu sarakstīju viesnīcā Saldū, gaidot, kad pārējie grupas dalībnieki paķers mani pa ceļam, dodoties uz koncertu Nidā, Lietuvā,” atminas dziesmas autors Māris Vitkus. “Iepriekšējā dienā koncertēju Aizputē, un tā vietā, lai dotos uz Rīgu, nolēmu palikt pusceļā, jo nākamajā dienā “Very Cool People” tāpat bija jābrauc cauri Saldum uz dienvidiem. Viesnīcā biju apbruņojies ar pacietību un datoru, kas tad arī rezultējās Vecgada svinībām veltīta skaņdarba tapšanā.”

“Ir milzum daudz dziesmu, kas veltītas tieši Ziemassvētkiem un ģimeniskai kopā būšanai, taču ir ļoti maz skaņdarbu, kas sarakstīti tieši Vecgada vakaram un čomu kopā būšanai,” ar filofozisku pamatojumu pie klausītājiem vēršas grupas motors un stūrētājs Elvijs Grafcovs. “Tāpēc mēs nolēmām radīt skaņdarbu un videoklipu, kas veltīts tieši šim gada brīdim, un ļoti ceram, ka jaunā dziesma kļūs par Vecgada svinībās iemīļotu skaņdarbu labu draugu kompānijās.”

Un vēl, kas nav mazsvarīgi: “Grupas dalībnieki atgādina, ka pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, un ka videoklipā visus trikus izpilda profesionāli kaskadieri, tādēļ ne visu vajadzētu censties atdarināt mājas apstākļos.”