Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Valters Pūce tandēmā ar Patrishu sacerējis jaunu dziesmu sensacionālajai Dārtai Stepanovai

© Publicitātes foto

Jaunu singlu “Brīnumzeme” izdevusi talantīgā dziedātāja Dārta Stepanova, kura šovasar izcēlās ar sensacionālu radiohitu “Tālāk jāiet”. Tam mūziku bija sacerējis čellists Valters Pūce, kurš radījis arī jauno hitu. Arī šoreiz vārdu autore ir Patrisha.

“Jau izdzirdot Valtera sarakstīto mūziku bez dziesmas teksta, man uzreiz kļuva skaidrs, ka tā ir par sapņiem,” stāsta Dārta Stepanova. “Ar Patrishu ātri nonācām pie idejas, ko vēlamies ar šo dziesmu pateikt - dzīvē ne vienmēr viss notiek tā, kā iecerēts, un tādos brīžos mēdzu patverties savos sapņos, jo tajos jūtos droši un pārliecināti. Šī ir dziesma par manām dziļākajām sajūtām.”

“Patiešām priecājos, ka man izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar grupu “Dagamba”, un ir liels gandarījums, ka Valters Pūce kā līdzautoru Dārtas jaunajam singlam arī šoreiz izvēlējās tieši mani,” stāsta Patrisha. “Tādējādi jūtos novērtēta kā jaunais mākslinieks, un tas dod lielāku pārliecību par to, ko daru, kā arī liek iziet no komforta zonas, rakstot dziesmas tekstu citam izpildītājam.”

Pats dziesmas teksts radies diezgan interesanti. “Es biju atpūtā Turcijā, sauļojos, kad Valters man uzrakstīja ziņu, ka vajadzīgs teksts jaunai Dārtas dziesmai,” atminas Patrisha. “Es uzreiz piekritu, bet pirms tam sazinājos ar Dārtu, lai uzzinātu viņas pārdomas par to. Pēc sarunas man uzreiz tapa skaidrs dziesmas vēstījums un biju izbrīnīta, ka tās vārdi atnāca pie manis stundas laikā. Laikam tāpēc, ka, neraugoties uz attālumu, sajutu Dārtas emocijas un pati tobrīd atrados tālāk no ikdienas rutīnas, savā brīnumzemē starp palmām.”

Dziesmas “Brīnumzeme” ierakstā piedalījies arī vijolnieks Aleksejs Bahirs, pianists Dainis Tenis, basģitārists Edvīns Ozols, bundzinieks un elektronisko instrumentu pārzinātājs Artūrs Jermaks, ķeltu arfas spēlētāja Ilze Grunte un kontrabasiste Alise Broka. “Šāds mūziķu sastāvs ar izcilu spēlētprasmi jauno dziesmu padarījis īpaši maģisku un piesātinātu,” saka Valters Pūce, kurš sadarbībā ar Arturu Jermaku ir arī singla producents. “Rakstot mūziku “Brīnumzemei”, popmūzikas žanrā vēlējos iekļaut arī orķestrālu skanējumu.” Jaunais singls tapis divās studijās - “Auss” un “Marana Productions”, tam radīts arī lirikas videoklips.

Dziedātāja Dārta Stepanova uz skatuves ir jau vairāk kā desmit gadus. Līdz šim sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā “Menuets”, Marts Kristiāns Kalniņš, Karīna Tatarinova, Agnese Rakovska, Jānis Aišpurs, grupa “Dagamba” un vēl citiem.