Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgas sintīroka grupa “Dani Ryan” izdod koncertalbumu

© Publicitātes foto

Īpatnējā un ļoti darbīgā sintīroka grupa “Dani Ryan” izdevusi koncertalbumu “Performance (Live In Riga)”, kas jau skatāms interneta vietnē YouTube.

Grupa “Dani Ryan” (pareizāk to laikam būtu dēvēt par trio) iecienījusi “dzīvās” uzstāšanās, taču šovasar vispārzināmu apstākļu dēļ izdevies nospēlēt tikai vienu koncertu. “Sakarā ar to, ka koncertus patreiz sarīkot ir grūti, mūziķi paši ierakstīja savu dzīvo izpildījumu un izdeva to audio un video formātā. Šajā programmā katrai dziesmai ir oriģināls vizuālais pavadījums. Ieraksts ir nofilmēts ar vairākām kamerām un demonstrē krāšņu vizuālo šovu,” informē grupa.

“Dzīvais” albums sastāv no 13 dziesmām, no kurām astoņas ir no grupas pēdējā albuma “Party!” (2020), četras no albuma “Open” (2019), bet vēl viena ir instrumentālā kompozīcija “Triumph”, kas parasti atklāj grupas koncertus. Daži no gabaliem ieguvuši jaunu skanējumu, piemēram, “Relax” iespēlēts smagākā manierē ar improvizāciju tā beigās. “Gandrīz visu koncerta dziesmu aranžējums ir oriģināls, kas tika radīts koncertam. Mūziķi vēlējās, lai koncerts skanētu maksimāli dzīvi - ar visām dzīvā izpildījuma īpatnībām un ne pārāk apstrādātu skaņu,” tā atkal viņi paši. Jāpiebilst, ka šobrīd “Dani Ryan” strādā pie sava trešā albuma, kura klajā nākšana paredzēta 2022. gadā.