Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“LV džeza sērijā 2021” uzstāsies pianists Krists Saržants ar grupu

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 25. novembrī, ar pianista Krista Saržanta un vairāku citu pašmāju mūziķu kopīgu uzstāšanos turpināsies “LV džeza sērija 2021”, kurā tiešraidē tiek piedāvāti latviešu džeza mūzikas izpildītāju koncerti leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā.

Krists Saržants ir laikmetīgās un starpžanru mūzikas komponists un pianists, kurš uzstājies gan Latvijā, gan Igaunijā, Dānijā, Vācijā, ASV un citās valstīs. Viņa kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū “Jazzahead! 2017” un ir iekļauti starptautiski izskanējušajās skaņdarbu izlasēs “Jazz in Latvia 2018” un “Jazz in Latvia 2020”. Pērn pavasarī Krists izdeva debijas albumu “Then And Now”, kura tapšanā iesaistījās dāņu bundzinieks Matias Fischer-Mogensen un daudzi latviešu kolēģi - džeza dziedātājas Evilena Protektore un Ieva Kerēvica, Latvijas Nacionālās operas soliste Laura Grecka, saksofonists Dāvis Jurka, basists Andris Grunte, ģitārists Mārcis Auziņš, kā arī vēl vairāki Latvijas Nacionālās operas un baleta simfoniskā orķestra, Latvijas Radio bigbenda un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi.

Koncertā Latvijas Radio 1. studijā Krists Saržants uzstāsies kopā ar dziedātāju Evilenu Protektori, saksofonistu Robertu Martinovski, basistu Tomu Poišu, ģitāristu Kasparu Vizuli, sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko un citiem džeza mūziķiem, izpildot gan pāraranžētus skaņdarbus no Krista debijas albuma, gan jaunas kompozīcijas, kas tapušas tieši uzstāšanās reizei “LV džeza sērijā 2021”.

Koncerta sākums pulksten 18.00. Tiešraides un limitētā skaitā arī klātienes biļetes iegādājamas aula.lv. Koncerts klātienē, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, norisināsies “zaļajā” drošības režīmā - koncertu varēs apmeklēt personas ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pie ieejas būs jāuzrāda derīgs sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

“LV džeza sērijā 2021” koncerti notiek reizi mēnesī un mūziķi tajos piedāvā jaunas programmas. Pēc koncertiem to ieraksti savukārt tiek piedāvāti starptautiskajam džeza mūzikas komunikācijas tīklam “Europe Jazz Network”, kurā apvienojušies vairāk nekā 250 Eiropas džeza festivālu, regulāro pasākumu un koncertvietu organizētāji un uzturētāji. Tādējādi mūsu mākslinieku jaunās džeza programmas tiek popularizētas arī starptautiskajā apritē.