Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Prieki sieviešu metālmūzikas faniem - maijā Rīgā uzstāsies ekstravagantā Diamante

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas karstākā rokmūzikas ziņa: 26. maijā klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies ekstravagantā mūsdienu smagā un alternatīva roka dīva Diamante. Šis būs mūziķes pirmais koncerts Latvijā un norisināsies “UK / Europe Dream” turnejas ietvaros.

Amerikāņu dziedātāja Diamante (pilnais vārds - Diamante Azzura Bovelli) ir tipiska “femme metal” pārstāve un noteikti patiks tiem, kuri savulaik fanoja par Doro Pešu no “Warlock” - ar mirdzoši safīrzilajām (dažkārt blondajām) matu šķipsnām, fenomenālo balsi, topmodeles ieturēto vēsumu un spēcīgu tekstuālo vēstījumu piegulošās ādas drēbēs tērpusies Diamante nudien var iedegt mūsdienu alternatīvā un smagā roka ugunskurā jaunu liesmu. Ja kāds tam netic, var paklausīties tādas šīs 25 gadus jaunās rokdīvas dziesmas kā “Bite Your Kiss”, “Haunted” vai “Had Enough”.

Par savām autoritātēm Diamante sauc Pinku, Avrilu Lavinju un “Guns N' Roses”, taču Rietumu mūzikas kritiķi izceļ viņai raksturīgu “smagā roka ar mūsdienīgu alternatīvā roka piešprici” skanējumu. Dziedātājas debijas albums “Coming In Hot” iznācis 2018. gadā, titulētā producenta Hovarda Bensona (“My Chemical Romance”, “Motörhead”, “P.O.D.”, “Three Days Grace”, “Apocalyptica”, Kellija Klārksone u.c.) aizgādā, bet tajā pat gadā tika izdots arī Dimante un “Bad Wolves” kopdarbs “Hear Me Now”, kas kļuva par Nr. 1 roka radiostaciju topā un ko YouTube vietnē mūzikas mīļi noskatījušies vairāk nekā 70 miljonus reižu. Turpmākos trīs gadus Dimante pavadīja koncertdarbībā, uzstājoties arī pirms tādiem mūsdienu alternatīvā roka smagsvariem kā “Three Days Grace”, “Breaking Benjamin”, “Chevelle”, “Shinedown” u.c.

Šī gada 7. maijā tika izdots jauns pilnapjoma albums “American Dream”, kurā Diamante atkal sadarbojās ar Bensonu, turklāt piesaistīja arī “Three Days Grace” bundzinieku Nīlu Sandersonu. Klausītāju vērtējumam tika nodota vesela virkne teicamu gabalu: “Obvious” (divās versijās), “American Dream”, “Ghost Myself”, “I Love Myself For Hating You”, kā arī Diamante un “Breaking Benjamin” kopdarbs - “Goo Goo Dolls” hita “Iris” kaverversija. “Roks joprojām ir dzīvs, dāmas un kungi! Ar šo albumu, kas atgādina “Halestorm”, “The Pretty Reckless” un virkni citu grupu Diamante iesviež roku jums tieši sejā! Esam tik laimīgi, ka šādas grupas uztur roku pie dzīvības šajā muzikāli sausajā periodā. Malači, ka izdevāt šīs dziesmas!” - tā teikts interneta komentāros.

Biļetes uz koncertu visā “Biļešu Serviss” tīklā, sākot no 19. novembra pulksten 11.