Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Sestā jūdze” publicē patriotisku un smeldzīgu video

© Publicitātes foto

Augustā nāca klajā kantrī grupas “Sestā jūdze” jaunais albums “Upe”, kurā viena no emocionālākajām dziesmām ir grupas līdera Agra Gedroviča un dzejnieka Ivara Strautiņa skaņdarbs “Vectēvs”. Atzīmējot patriotu mēnesi un sagaidot Latvijas 103. dzimšanas dienu, dziesmas smeldzīgais stāsts tagad ir izstāstīts arī videostāstā.

Videostāsta dziesmai “Vectēvs” režisore un producente ir Ieva Šteinberga, kura pulkā aicinājusi operatoru un montāžas režisoru Mārtiņu Šteinbergu. Vectēva lomā Māris Ribickis, bet vienmēr gaidošās sievas lomā - Sintija Ribicka.

Dziesmas vārdu autors Ivars Strautiņš stāsta par dziesmas tapšanu: “Man bija vēlme tā gruntīgi pateikt agrā jaunībā kādās viesībās dzirdētu stāstu. Par vīru, kurš ļoti mīlēja dzīvi un savu zemi. Par vīru, kurš prata strādāt savai zemei un, ja vajadzēja, arī aizstāvēt to. Bija vien jāsagaida iedvesmas brīdis un jāpieraksta. Šķita, ka “tādus vīrus vairs netaisa”. Ar tādu iekšējo spēku dzīvot, neskatoties uz varām, kuras nāk un iet, pieņemot visus likteņa pārbaudījumus. Vēlāk, kad jau biju publicējis šo dzejoli, no komentāriem sapratu, ka šādi vīri ar līdzīgiem likteņiem ir pazīstami daudziem, un par to man īpašs prieks. Mīliet šo dzīvi un tiksiet atalgoti!”