Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gidons Krēmers un “Kremerata Baltica” pirms Eiropas tūres uzstāsies Cēsīs

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 20. novembrī, Koncertzāli “Cēsis” piepildīs tango, ko savā jaunākajā koncertprogrammā ievijis vijolnieks Gidons Krēmers. Kopā ar viņu Cēsīs uzstāsies orķestris “Kremerata Baltica”, vibrofonists Andrejs Puškarevs un pianists Georgijs Osokins. Koncerta īpašais viesis - viens no pasaulē atzītākajiem bandoneonistiem Pērs-Arne Glorvigens no Norvēģijas.

Šogad mūzikas pasaule atzīmē argentīniešu komponista un par tango karali dēvētā Astora Pjacollas 100. gadadienu. “Lai gan daudzi mākslinieki ir izmēģinājuši savus spēkus Pjacollas interpretācijā, Krēmers bija pirmais un joprojām ir labākais. Neviens nav sasniedzis pārliecinošāku šīs mūzikas emocionālo dziļumu,” raksta prestižais “Boston Globe”.

Gidona Krēmera un Astora Pjacollas ceļi sastapās 1996. gadā, kad Krēmers ierakstīja pirmo tango meistara mūzikas albumu.

Ieraksts guva milzīgus panākumus klasiskās mūzikas pasaulē, paceļot Pjacollas daiļradi jaunā līmenī. Šobrīd Astora Pjacollas vārds ir zināms teju ikvienam. Viņš tango pārvērtis līdz nepazīšanai, piešķirot tam mūsdienīgus vaibstus ar skaidri saklausāmām džeza un klasiskās mūzikas ietekmēm. No mūzikas, kas domāta dejošanai, Pjacolla tango padarījis par mūziku, kas domāta ausīm un sirds dziļumiem. Komponists aizsācis jaunu stilistisku virzienu - “tango nuevo”.

Koncertprogrammā Cēsīs izskanēs gan Pjacollas orģinālkompozīcijas, gan aranžijas, no kurām vairākas pieder bandoneonistam Pēram-Arnem Glorvigenam un “Kremerata Baltica” solistam, vibrofonistam Andrejam Puškarevam. Pēc sestdienas koncerta Gidons Krēmers un “Kremerata Baltica” ar šo programmu dosies tūrē uz Eiropu, to atskaņojot Prāgā un Parīzē.