“LV džeza sērijā” tiešraidē uzstāsies Rihards Lībietis

© Liva Stare

11. novembrī ar ģitārista Riharda Lībieša grupas “Rihards Lībietis Orchestra” uzstāšanos turpināsies “LV džeza sērija 2021”, kurā tiešraidē tiek piedāvāti latviešu džeza mūzikas izpildītāju koncerti leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā.

Grupā “Rihards Lībietis Orchestra” bez paša vadītāja muzicē arī ģitārists Gints Smukais, basists Jānis Polis, čellists Jānis Pauls un bundzinieks Toms Kagainis. Jaunajā koncertprogrammā “Ārpus tepat” grupa atskaņos oriģinālskaņdarbus no jaunā albuma “Willful Blindness”, papildinot tos ar kvintetam raksturīgajā stilistikā izpildītām Rietumāfrikas mūzikas kompozīcijām un klausītāju jau iemīļotiem grupas skaņdarbiem. “Mūsdienu pasaulē, it īpaši ņemot vērā jaunākos notikumus, ir ļoti vienkārši sajusties vientuļam,” par jauno programmu saka Rihards. “Tomēr tāda pilnīga vienatnība īsti nav iespējama - mūs neizbēgami ietekmē pat mazākās un neiedomājamākās apstākļu sakritības un notikumi. Jo īpaši tas jūtams mūzikā, kur vienā veselumā savijas visdažādākās ietekmes no katra pasaules nostūra muzikālajām tradīcijām. Ir būtiski neaizmirst saknes, no kurām nākam, un tajā pašā laikā mācīties un gūt vērtīgus iespaidus no dažādo kultūras telpu mijiedarbības, kas izskan arī mūsu izpildījumā.”

Rihards Lībietis ir mūziķis un mūzikas autors, kurš regulāri uzstājas un sadarbojas ar dažādiem latviešu māksliniekiem un grupām (Linda Leen, Raimonds Tiguls, “Pacific K”, “The Originals” u.c.). Viņš ir ne tikai savas grupas vadītājs, producents un izdevējs, bet arī solomākslinieks, kurš komponē mūziku teātra izrādēm, piemēram, Dailes teātrī uzvestajām “Izraidītie” (2014) un “Bannija Manro nāve” (2017), laikmetīgās dejas uzvedumiem, īsfilmām un citiem notikumiem. Nupat nācis klajā arī viņa instrumentālais soloalbums “Līnijas un miniatūras”.

”Rihards Lībietis Orchestra” ir 2015. gadā dibināta grupa, kas izpilda instrumentālu un dinamisku pasaules mūziku, savienojot ietekmes no Āfrikas, Tuvo Austrumu un Latvijas folkmūzikas, kā arī iedvesmojoties no blūza un džeza skanējuma. Līdz šim izdoti četri albumi - “Scream, Breathe, Cry” (2015), “Live in Concert” (2017), “Reflections EP” (2018) un “Willful Blindness”, kas nāca klajā šā gada maijā.

Svarīgākais