RECENZIJA: James Arthur “It’ll All Make Sense In The End”

© Publicitātes foto

Novembra sākumā klajā nākušo savu ceturto studijas albumu britu mūziķis Džeimss Arturs lielākoties sarakstījis ārkārtējās situācijas laikā savās mājās Sarejā, Lielbritānijā.

Jau pirms pandēmijas mūziķis mājās bija pamanījies tālredzīgi iekārtot ierakstu studiju un iegādājies augstas klases aparatūru, kas nekavējoties atmaksājās - komponējot un ierakstot mūziku savā studijā, pavērās daudz plašākas iespējas radošajam darbam. “Jau no pirmās dienas, kad sāku rakstīt albumu, biju atradis piemērotu skanējumu. Pat sākuma stadijā tas izklausījās kā īsts albums, kā vienots darbs, turklāt šī ir pirmā reize, kad esmu visu albumu radījis vienā vietā, un to var dzirdēt šajās dziesmās. Strādājot no mājām, jutos daudz ērtāk un atbrīvotāk, tāpēc spēju būt patiesāks nekā jebkad agrāk,” par paveikto priecājas Arturs. Albuma ierakstīšanā vēl piedalījies arī Endrjū Džeksons (ar viņu savulaik radīta dziesma “Train Wreck”), Marks Krjū (strādājis arī ar grupu “Bastille” un Rag’n’Bone Man), kā arī producents Mets Reds (iepriekš sadarbojies ar vienu no Džeimsa iecienītākajām grupām “Taking Back Sunday”).

Uzziņai. Džeimss Arturs līdz šim izdevis trīs veiksmīgus albumus - “James Arthur” (2013), “Back From The Edge” (2016) un “You” (2019), pārdodot vairāk nekā 30 miljonu albumu kopiju visā pasaulē.

Deviņi viņa singli ir ierindojušies starp Apvienotās Karalistes Top 40 dziesmām, turklāt divi no tiem ir uzkāpuši līdz paša topa virsotnei - “Say You Won’t Let Go” un “Impossible”. Dziedātājs vairākas reizes ir uzstājies arī Latvijā, atstājot šejieniešiem par sevi diezgan patīkamas atmiņas.

PAR. Interesants balss tembrs (klausāmākais piemērs varētu būt dziesma “Running Away”), labas ģitāras, veiksmīgs popa un “r&b” krustojums ar cerībām uz latino tirgu (piemēram, “Wolwes” - dziesma gan nav spāniski, bet pēc noskaņas tā šim tirgum visnotaļ labi atbilstu), teicams producentu darbs - tas viss kopā arī rada šo “30 miljonu albumu kopiju visā pasaulē” veiksmes stāstu.

PRET. Ap kādu sesto dziesmu skats jau sāk vērties uz CD atskaņotāja pusi - eu, vai vēl ilgi? Ilgi gan, jo šajā darbā kopumā ir 14 dziesmas… Albums ir garlaicīgs kā lietains rudens vakars bez iekurta kamīna un glāzes karstvīna.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais