RECENZIJA: Ed Sheeran “=”

© Publicitātes foto

Eds Šīrans turpina savu īpatnējo studijas albumu nosaukumu sēriju – plus zīmei (+, 2011), reizinājuma zīmei (x, 2014) un dalījuma zīmei (÷, 2017) seko vienādības zīme jeb “Equals”.

Ieraksts tapis cirkulējot starp studijām Safolkā, Londonā un Losandželosā, bet pats Šīrans kopā ar Fred (strādājis pie EP “No.6 Collaborations Project”) un Džoniju Makdeidu (“Divide”) bija uzņēmies tā producēšanu. Līdzās virknei līdzautoru savu artavu devis arī Eda brālis Metjū Šīrans, kurš veidojis stīgu aranžijas skaņdarbiem “First Times” un “The Joker And The Queen”. Jaunā albuma ietvaros Šīrans veidojis stāstus par mīlestības izpausmju dažādiem līmeņiem (“The Joker And The Queen”, “First Times”, “2step”), zaudējuma sajūtu (“Visiting Hours”), emocionālo noturību (“Can't Stop The Rain”) un tēva lomu (“Sandman”, “Leave Your Life”), kā arī piemin skaudro realitāti un savas karjeras līkločus (“Tides”). Kopumā albumā ir 14 dziesmas, par kurām mūzikas kritiķi dīvainā kārtā gan nav bijuši sajūsmā, praktiski visiem prestižākajiem izdevumiem draudzīgi to novērtējot tikai ar trim zvaigznītēm.

No nākamā gada aprīļa Eds Šīrans dosies trīs gadus ilgā koncerttūrē ar praktiski neizrunājamo un atmiņā nesaglabājamo nosaukumu “+ - = ÷ x Tour” jeb “The Mathematics Tour”. Iepriekšējā tūre “÷ (Divide)” gāza, sita, dauzīja un lauza teju visus iespējamos apmeklētības rekordus, un jāatgādina, ka tās laikā Šīrans piestāja arī Rīgā (2019. gada 12.jūlijā, Lucavsalā) - kas zina, varbūt viņam ienāks prātā minēto trīs gadu laikā paviesoties te vēlreiz?!

PAR. Lai gan Eda Šīrana ultrapopularitātes fenomens joprojām ir grūti izskaidrojams, ir skaidrs, ka ar kaut kādiem sev (un producentiem) vien zināmiem paņēmieniem viņš prot trāpīt desmitniekā. Arī šoreiz - pat absolūti šīranomānijas neskartais apskatnieks pie dziesmām “Bad Habits” un “Shivers” vairākas reizes pieķēra sevi atgriežoties pie radiostacijas, lai interneta tiešsaistes režīmā pārbaudītu, kas tā bija par tik lipīgu dziesmu, kas tikko tajā izskanēja. Ir gan spriganāki gabali (var izcelt arī trešo singlu no šī albuma “Overpass Graffiti”), gan rāmāki dziesminieku stila veidojumi (atzīmējams ir “First Times”), un kopumā tas viss izklausās vairāk nekā labi.

PRET. Pat grūti komentēt Rietumu kritiķu trīszvaigžņoto vērtējumu, jo šis darbs neliekas ne labāks, ne sliktāks par tā priekštečiem - no šo rindu autora Eds Šīrans nekad nedabūtu vairāk par trim zvaigznēm. It īpaši tad, kad viņš sāk piedāvāt tik “džeimsblantīgus” gabalus kā “Visiting Hours” un tam līdzīgos.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais