Sākusies ierakstu pieņemšana “Zelta Mikrofonam ‘2022”

© Publicitātes foto

No 1. novembra sākusies ierakstu pieņemšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta Mikrofons”. Ieraksti iesniedzami līdz 2. decembrim (ieskaitot). Vērtēšanai tiks pieņemti visi ieraksti, kuri ir izdoti laika posmā no 2020. gada 2. decembra līdz 2021. gada 1. decembrim. 

Neskatoties uz saspringto laiku, pagājušajā gadā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits - 561, kas ir absolūts rekords visu 25 Gada balvu vēsturē. Šogad “Zelta Mikrofons” organizatori, biedrība “Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība” jeb LaMPA, lēmusi, ka mūziķi divus pieteikumus uz balvu varēs iesniegt bez dalības maksas, bet par katru nākamo pieteikumu reģistrācijas maksa būs 25 eiro. “Ar lielu nepacietību gaidīsim šogad tapušos ierakstus un, ņemot vērā LaIPA un citu organizāciju izsludinātās stipendijas un atbalstus mūziķu radošajai darbībai, ceram uz ne mazāku ierakstu pieplūduma apjomu. Tomēr ceram, ka mūziķi izvērtēs, kuri ir konkurētspējīgākie ieraksti un piedāvās žūrijai izvērtēšanai labāko no radītā,“ tā LaMPA valdes priekšsēdētāja un “Zelta Mikrofons” idejas autore un producente Elita Mīlgrāve.

Arī šogad mūziķi tiek aicināti ierakstus iesniegt elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem, sūtot ar “Omniva” starpniecību vai iesniegt fiziskā formātā LaMPA birojā Rīgā, Aisteres ielā 11 (1. stāvā). Ierakstu iesniegšanas kārtība, pieteikuma anketa, nolikums un cita aktuālā informācija pieejama mājaslapā www.zeltamikrofons.lv. Jāpiebilst, ka par “Zelta Mikrofons ‘2022” norises datumu šobrīd noteikts 26. februāris.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais