Čipsis un Dullais dziesmā aicina domāt par vides ilgtspēju

© Publicitātes foto

Jaunā viļņa šlāgera grupa “Čipsis un Dullais” laiduši klajā smeldzīgu balādi “Šķirošanās laiks”, kas aicina pievērst uzmanību vides ilgtspējai un derīgo atkritumu pārstrādei.

Dziesmai “Šķrošanas laiks” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu tapis arī videoklips, kur sākotnējie galvenie varoņi ir metāla bundža un plastmasas pudele, kas, veicot pilnu šķiršanās un šķirošanās ceļu, satiekas jaunos veidolos - kā džemperis un velosipēda riepas detaļa. Videoklips tiešām ir interesants, ar kolorītiem tēliem un filmēšanas vietām.

“Balāde “Šķirošanās laiks” liek aizdomāties par to, cik videi draudzīgi ikdienā esam savos paradumos,” prāto Čipsis. “Patiesībā to var salīdzināt arī ar cilvēku attiecībām. Lai arī vārds “šķiršanās” visbiežāk asociējas ar negatīvo un kaut kā zaudējumu, ne vienmēr tas tā arī ir. Šķirties, gluži tāpat kā šķirot, ir jāprot. Šķiroties mēs atvēlam laiku un telpu kam jaunam, dodam sev iespēju gūt jaunus iespaidus. Tas pats ar šķirošanu - pārdomāta šķirošana ved pretī ilgtspējai un jaunradītām lietām.”

“Vienkāršiem vārdiem sakot, dziesma ir stāsts par draudzību, kas uz brīdi pārtrūkst. Tomēr, kā zināms, īsta draudzība un mīlestība ir uz mūžu - arī jaunā veidolā, arī jaunos stāstos. Lai arī kādi būtu mūsu ikdienas paradumi, mēs allaž varam atgriezties pie būtiskā. Un vides ilgtspēja šobrīd ir ļoti aktuāla tēma, tāpēc savu vēstījumu nolēmām ietērpt tieši dziesmas vārdos,” piebalso Dullais.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais