Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iedvesmojoties no noskrietajiem 40 maratoniem, King Charles laiž klajā jaunu singlu

© KC Promo

Pie mums ar koncertiem itin bieži redzētais britu mūziķis King Charles pēc 40 vasaras dienu laikā noskrietiem 1700 kilometriem laidis klajā jaunu, dzīvesprieku apliecinošu singlu “12345”, kas ir vēl viens priekšvēstnesis viņa drīzumā gaidāmajam minialbumam “All I Know”.

King Charles daiļrades pārzinātāji pieļauj, ka “12345” varētu būt līdz šim parti lipīgākā britu mūziķa dziesma (apskatnieka ausij gan tā nešķita…). Ierakstā apzināti izcelts spēcīgs dzīvās grupas skanējums, kas papildināts ar kolorītu fona vokālu, savukārt tematiski dziesma veltīta savas identitātes meklējumiem straujajā un allaž mainīgajā mūsdienu pasaulē. Kritiķi nodēvējuši jauno dziesmu par modernu atbildi tādām nemirstīgām britu populārās mūzikas vērtībām kā “The Kinks” un Elviss Kostello, tajā pašā laikā tā sasaucas ar tik dažādu mūsdienu mākslinieku kā “Villagers” un “Blossoms” daiļradi.

Jauno dziesmu King Charles producējis kopā ar viņa grupas dalībnieku Niku Rodžersu, kurš ir arī apvienību “Kárryn” un “SG Lewis” mūziķis, bet gala miksu veicis Saimons Hanhārts, kurš strādājis ar Deividu Boviju un citiem labi zināmiem mūziķiem. Vijoli “12345” iespēlējis kādreizējais “Noah and the Whale” un tagadējais “Gang of Youths” dalībnieks Toms Hobdens. “Ļoti priecājos, ka “12345” būs iekļauts jaunajā minialbumā,” saka King Charles. “Dziesma radās ļoti ātri, darbojoties visiem kopā ierakstu studijā. Strādāju Londonas “Eastcote Studios” kopā ar savu jauno grupu un man izdevās uz brīdi nozagt arī savu mīļāko vijolnieku, kurš pieslēdzās ar savām idejām un maģiju.”

Jāpiebilst, ka šovasar King Charles izveica ļoti izaicinošu labdarības akciju, 40 dienās pa Lielbritānijas ārēm noskrienot 40 maratonu distanci un pēc katra skrējiena arī uzmuzicējot. Kopumā tika noskrieti 1700 kilometri un savāktas 70 000 sterliņu mārciņas (83 000 eiro), kas ziedotas jauniešu darba atrašanas un mentoringa programmai “Regenerate”. Tā nodarbojas arī ar attieksmes maiņu pret garīgi neveseliem cilvēkiem, kas Kings Charles jeb Čārlzam Kostam ir tuva tēma, jo arī viņš pats ilglaicīgi saskārās ar psiholoģiska rakstura problēmām pēc nelaimes gadījuma slēpojot 2010. gadā. “Man patīk kāju ritms, tām saskaroties ar ceļu vai taku, un efekts, kāds rodas prātā,” stāsta King Charles. “Pēdējie 18 mājsēdes un izolācijas mēneši radīja nemieru, vientulības sajūtu un depresiju, bet skriešana un mūzika vienmēr man palīdzējusi laikos, kad esmu juties ieslodzīts un izolēts.”