Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kubiešu pianists Fonseka Rīgā pasniegs bezmaksas meistarklasi

© Publicitātes foto

Izcilais kubiešu pianists Roberto Fonseka, kurš 19. oktobrī uzstāsies festivāla “Rīgas Ritmi 2021” noslēdzošajā koncertā VEF Kultūras pilī, pasniegs arī ikvienam pieejamu bezmaksas meistarklasi. Tā notiks turpat koncertdienas rītā pulksten 11, un to varēs apmeklēt iepriekš piesakoties e-pastā workshop@rigasritmi.lv.

Roberto Fonseka tiek uzskatīts par spožāko mūsdienu kubiešu pianistu uz džeza un globālās mūzikas skatuves. 46 gadus vecais pianists un dziedātājs ir spilgts kubiešu mūzikas pārstāvis, kurš nebaidās jaukt kopā džezu, fanku, bosanovu, salsu, mambo, rumbu, flamenko, mūsdienu regeja paveidu “reggaeton”, hiphopu un “spoken word” jeb runātā teksta stilistiku. Meistarklasē lielākais uzsvars gan tiks likts tieši uz kubiešu mūzikas bagātīgo tradīciju. Turklāt meistarklasē piedalīsies arī abi Fonsekas trio dalībnieki - kubiešu mūziķi Felipe Kabrera Kardenass (bass) un Lukmils Perezs Herera (bungas), lai palīdzētu nodemonstrēt kubiešu kopā muzicēšanas neatkārtojamo skanējumu.

Meistarklases apmeklētāju skaits ierobežots atbilstoši epidemioloģiskajām prasībām, tādēļ vēlams pieteikties laikus. Ieeja gan meistarklasē, gan koncertā būs tikai ar derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu. Vēl pieejams neliels skaits biļešu arī uz 19. oktobra vakara koncertu VEF Kultūras pilī pulksten 19.