Andreja Žagara dzimšanas dienā Cēsīs izskanēs opermūzikas Galā koncerts

© Andrey Revenko

Šo sestdien, 16. oktobrī, Koncertzālē “Cēsis” jau trešo reizi notiks opermūzikas koncerts ar pasaules līmeņa zvaigžņu piedalīšanos, kuru radošā dzīve bijusi cieši saistīta ar ilggadējo Latvijas Nacionālās operas direktoru un spilgtu Latvijas kultūras personību Andreju Žagaru.

Cēsis ir Andreja Žagara jaunības un izaugsmes pilsēta, tādēļ par koncerta “Draugi - Andrejam Žagaram” norises vietu nemainīgi izraudzīta Koncertzāle “Cēsis”. Viņa dzimšanas dienā Cēsīs viesosies zviedru soprāns Irēne Teorine, mecosoprāns Oļesja Petrova (attēlā) no Krievijas, mūsu pašu operas solisti tenors Aleksandrs Antoņenko, baritons Jānis Apeinis un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Modesta Pitrena vadībā. Programmā skanēs uvertīras un ārijas no Riharda Vāgnera “Klīstošā holandieša”, “Tanheizera” un “Tristana un Izoldes” Džuzepes Verdi “Dona Karlosa”, Modesta Musorgska “Hovanščinas” un Rudžero Leonkavallo “Pajacci”.

“Esam gandarīti, ka šogad koncertā dzirdēsim četrus izcilus solistus, ar kuriem Andrejs bijis cieši saistīts,” atklāj Andreja Žagara kultūras attīstības fonda pārstāvis, komponists Arturs Maskats. “Zviedru soprāns Irēne Teorine Latvijā viesojusies vairākkārt - gan Latvijas Nacionālās operas uzvedumos, gan koncertējot kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Tāpat liels prieks, ka mecosoprāns Oļesja Petrova savā saspringtajā darba grafikā radusi iespēju atbraukt uz Latviju, lai piedalītos šajā koncertā, un, domāju, tā latviešu klausītājiem būs patīkama atkalsatikšanās ar operdziedātāju, kas, līdzīgi kā Irēne, pie mums viesojusies vairākkārt. Līdzās divi lieliski mūsu operdziedātāji: Aleksandra Antoņenko karjera uzplauka operā, laikā, kad Andrejs Žagars bija tās vadītājs, tāpat arī baritons Jānis Apeinis, kurš savas spilgtās lomas izdzīvojis tieši Andreja iestudētajās operās.”

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais