“Pienvedēja Piedzīvojumi” dodas grāmatas “Trīs no Sabiles” atvēršanas koncertos

© Publicitātes foto

Šoruden grupa “Pienvedēja Piedzīvojumi” bija plānojuši doties padsmit koncertu lielā tūrē, lai oficiāli prezentētu par viņiem izdoto grāmatu. Diemžēl koncerttūres grafiku nācies saīsināt.

Šomēnes “pienvedējiem” plānoti divi koncerti - 16. oktobrī Jelgavas klubā “Melno Cepurīšu Balerija” un 30. oktobrī Liepājas kultūras namā “Wiktorija”, bet par tālāko informācija sekos. Mūzikas žurnālista un mūziķa Jāņa Žildes sarakstītā grāmata - autorizētā biogrāfija “Pienvedēja Piedzīvojumi. Trīs no Sabiles” nāca klajā jau pirms gada, taču atzīmēt to pandēmijas dēļ īsti nebija sanācis. Nesanāks arī tagad: nelielajā turnejā, kas bija paredzēta rudenī, grupa plānoja doties uz Latvijas lielākajām pilsētām, jo tieši pirms gada Covid-19 pandēmijas dēļ šie koncerti tika atlikti. Tāpat kā vairums šogad izsludināto koncertu. “Ļoti žēl, ka pandēmija izjauc mūsu grāmatas atvēršanas svētkus jau otro reizi. Covid-19 pandēmijas dēļ ļoti daudzas koncertvietas nav atguvušās vēl šodien, un sakarā ar jauno ārkārtējo situāciju valstī daļa no tām, visticamāk, tiks slēgtas. Bet, lai arī cik grūti laiki šobrīd, divus koncertus oktobrī tomēr nospēlēsim,” tā grupas solists un basģitārists Māris Žigats.

Jāpiebilst, ka grāmata “Pienvedēja Piedzīvojumi. Trīs no Sabiles” nav tikai vēstījums par viņiem, tas ir stāsts par 90. gadu jauniešiem, par izlaušanos, principiem un nostāju, dzīves un mūzikas kvalitāti un beigu beigās - īstu draudzību. Koncertu norises vietās būs iespējams iegādāties grāmatu ar grupas dalībnieku autogrāfiem.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais