VIDEO: “Very Cool People” izdod absolūti “sviestainu” videoklipu

© Publicitātes foto

Latvijā zināmākā džezfanka grupa “Very Cool People” turpina māksliniecisko lidojumu neierobežotas dauzīšanās augstumos, izdodot savu pēc skaita astoto albumu “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”.

“Very Cool People” albums ir gluži “karsts” - tas nāca klajā šajā piektdienā, tā prezentācija notika VEF Kultūras pils kafejnīcā. Albums pieteikts arī ar grupas kārtējo un jaunāko videoklipu tā nu jau piektajam singlam “Rapid Dough - Peļmjaški”.

“Šajā video redzami tēli no visiem iepriekšējiem ar jauno albumu saistītajiem videoklipiem, līdz ar to šis uzskatāms par tādu kā “grand finale”. Tajā viss beidzot tiek salikts pa augstākās loģikas plauktiem - kāpēc ir kebabi, kāpēc pazuduši meksikāņu kovboji Bikstos, kāpēc Laurai patīk kulinārija un bokss, kas ir tas jocīgais cālis, kas redzams grupas klipos, un, visbeidzot, kāpēc Mārim Vitkum patīk darboties ar aplikācijas papīru un dekorēt skatuves 70. gadu stilā,” tā šo klipu piesaka grupas PR nometnē.

Taču, noskatoties šo klipu, patiesībā iepriekšējos klipus redzējušie paliks vēl lielākā neziņā tīti, nekā pirms “peļmjašku” skatīšanās - ja nu ir kāda dziesmas videoversija, par kuru var teikt visiem zināmās frāzes par to, ka “tas ir pilnīgs sviests”, “bez puslitra to nesaprast”, “kas ir jāpīpē, lai kaut ko tādu izdomātu” utt., u.t.jpr., tad tas ir šis “VCP” darbs. Labā nozīmē, protams. Kaut ko sīkāk par to stāstīt ir bezjēdzīgi - tas katram ir jāredz pašam. Var vienīgi piebilst, ka “Rapid Dough - Peļmjaški” videoklipā pirmoreiz ieraugāmi arī daži no grupas dalībnieku aizstājējiem, kuri tiek pieaicināti uz koncertu, ja uz to netiek kāds no attiecīgajiem pamatsastāva dalībniekiem. Tā nu arī video formātā var iepazīties ar saksofonistu Artūru Sebri, kā arī bundziniekiem Miķeli Vīti un Hariju Gūtmani. Klipu režisējis Arvis Belovs no studijas “Colortime”. Smalko sižetisko līniju izstrādājis Elvijs Grafcovs, ar pieslīpēšanas darbiem piepalīdzot Oskaram Ozoliņam, Laurai Rozenbergai un Arvim Belovam.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais