Kopīgā dziesmā sadziedas Marta Ritova un Ozols

© Publicitātes foto

Dziedātāja Marta Ritova un reperis Ozols izdevuši kopīgu dziesmu “Sākam no jauna”, kurai tapis arī vizuāli interesants videoklips, kas “atspoguļo fizisku un emocionālu sasalumu cilvēku starpā”.

Marta Ritova un Ozols sadarbojušies pirmo reizi: “Marta man atsūtīja demo ierakstu ar piedziedājuma tēmu, mani tā uzrunāja, un te nu mēs esam!” tik vienkārši šo sadarbību komentē reperis. ,,Paldies par iespēju radīt kaut ko kopā, tas vienmēr ir kompromisu un dialogu piepildīts laiks, no kura mēs visi tikai varam kaut ko mācīties.”

Videoklips tapis melnbaltajā estētikā, turklāt ļauj tajā paskatīties uz dziedātājiem no pavisam neierasta skatu punkta. Piemēram, vienmēr ļoti atturīgā Marta Ritova klipā parādās tikpat atturīgi intīmā tēlā, savukārt Ozols ir neierasti rāms un pat klasisks. To pašu var teikt arī par dziesmu, kurā dominē Martas rokraksts. Pašas dziedātājas pārdomas par dziesmas vēstījumu: ,,Tā sajūta, ka ejam nepareizā virzienā. Esam nodarījuši daudz posta mūsu dabai, klimatam. Domājam par virspusējām lietām, par sevi un neredzam kopējo ainu - to, kur mēs kā sabiedrība dodamies. Trūkst tās kopības sajūtas, īpaši šobrīd. Ticu, ka kopā mēs varam kļūt labāki un sākt no jauna!”

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais