Grupai “Inokentijs Mārpls” jauna dziesma, drīz būs arī albums

© Publicitātes foto

Pankroka grupa “Inokentijs Mārpls” klausītāju vērtējumam nodevusi jaunu dziesmu “Manipulē”, ar to piesakot arī šoruden gaidāmo sesto studijas albumu.

Dziesma “Manipulē” uzticīgākajiem “mārplu” pielūdzējiem varētu piebiedēt pat sirdsklauves, jo tajā vairāk var saklausīt regeja noskaņas, nekā grupas ierasto “underground” skanējumu - ar tekstu gan viss ir vislabākajā (un “pancīgajā”) kārtībā. Kā skaidro dziesmas autors Dambis jeb Raimonds Lagimovs, “Manipulē” īsti neatspoguļo jaunā albuma noskaņu un no pārējām dziesmām ir visatšķirīgākā: “Dziesmas pirmās versijas parādījās jau 2005. gadā, kad dažādos veidos tika apspēlēts dziesmas piedziedājums. Šķita, ka kaut kas trūkst, un pēc 2017. gada jūnijā tika uzrakstīts pamatteksts. Tiesa, sākotnējais vēstījums bija daudznozīmīgāks, tagad tas trivializējies līdz attiecību modelim, kaut gan manipulācija ar cilvēku notiek arī daudz plašākos veidos - skolā, valstī, darbā un citur.”

Dziesmas “Manipulē” ierakstā piedalījušies pats Dambis (ģitāra, balss), aizsaulē nu jau aizgājušais Skrips (bass), Ēriks Lizbovskis (bungas), Kaspars Bindemanis (taustiņi), Nils Īle (perkusijas), Santa Miščenkova (piedziedājumi). Ierakstīts “Hodila Rec.” Ģirta Laumaņa jeb Lomika vadībā, taustiņi ierakstīti pie Bindemaņa, perkusijas - pie Uģa Vītiņa, bet piedziedājumi - pie Mārtiņa Burkevica. Māsterējis Ģirts Laumanis.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais