Iznācis Eilanda jaunais singls ar Breidaku līdzautora lomā

© Publicitātes foto

Dziedātājs Ralfs Eilands šīs nedēļas sākumā nodevis klausītāju vērtējumam savu jaunāko skaņdarbu “Viss, kas man pieder”, kura mūzikas autors ir viņš pats un Reinis Briģis. Dziesmas tapšanai klāt stāvējis arī producents DJ Monsta, kurš ir nozīmīgs palīgs Ralfa gaidāmā albuma skaņdarbu ierakstos.

Dziesmas “Viss, kas man pieder” teksta autori ir Ralfs Eilands un Kaspars Breidaks - šis radošais tandēms skatītājiem ierastāks ir “Mēs Jūs mīlam” izrādēs, kuras turpinās priecēt apmeklētājus 14. un 26. oktobrī “Hanzas Peronā”, bet muzikālajā frontē nekas vairāk par dauzīšanos uz skatuves Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” pasniegšanas ceremonijā pirms diviem gadiem, šķiet, līdz šim nebija dzirdēts. Nu būs, lai gan muzikāli dziesmas ir Ralfam relatīvi netipiska, diezgan mierīga un bez jebkādiem izlēcieniem - laikam pie vainas pieredzējušais producents Reinis Briģis.

“Ir nenoliedzami, ka mūsu draudzība ar Kasparu Breidaku turpina mutēt un attīstīties. Sākām ar savstarpējiem izaicinājumiem TV, radio pārraidēs un nu jau spēlējam izrādes un kopā rakstam dziesmas. Ir prieks, ka mēs ar skatītājiem varam atkal tikties siltās un mājīgās iekštelpās, lai caur joku parunātu par visu, kas ar mums pa šo laiku ir noticis. Iespējams, nodziedāsim arī “Viss, kas man pieder”, jo dziesmu tās tapšanas procesā ik pa laikam sūtīju Kasparam, kurš, saņemot gala versiju, tā sapriecājās par dziesmas dzimšanas procesa vērošanu, ka ierosināja to varbūt arī nospēlēt izrādē. Varbūt, jo - “Mēs Jūs mīlam” neko nevar paredzēt. Tieši tādēļ šis projekts ir viens no maniem dzīves amerikāņu kalniņu augstākajiem braucieniem, jo tas ir neparedzams, bet... rēcīgs. Ja nesanāk parēkt ar mums, tad skatītāji to noteikti varēs darīt par mums. Mēs ar Kasparu šo notikumu spēlējam atkailinātiem nervu galiem, jo uzskatām, ka patiess cilvēks spēj gan sasmīdināt, gan ļauj aizdomāties vai pat nobirdināt kādu asaru,” tā Ralfs Eilands.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais