Klajā nāk balāde no filmas “Tizlenes” un dziesmas videoklips

© Publicitātes foto

“Dziesma, kas sajauc prātus – publicēta jaunās puišu grupas “Pirmā divīzija” (Edgars Bāliņš un Rihards Mucenieks) balāde no filmas “Tizlenes”,” tā tiek pieteikts jaunais muzikālais projekts.

Baltā tērpti puiši, kas ar pārliecinošām kustībām un liriskām partijām dušā spēj atkausēt pat vissliktākās meitenes sirdi - pateicoties dziesmai “Tu dari mani crazy”, šī tūkstošgades mijas vīzija ir kļuvusi par ko vairāk nekā nostalģisku atmiņu. Ja īsumā - mēnesi pēc Martas Elīnas Martinsones filmas “Tizlenes” iznākšanas uz lielajiem ekrāniem pie klausītājiem dodas kompozīcija (autori Edgars Bāliņš un Rihards Mucenieks jeb muzikālā apvienība “Pirmā divīzija”). “Lai gan dziesma tapa pāris vakaros, tajā dzirdamā smeldze ir uzkrāta vairāku gadu garumā. Mēs centāmies iejusties un atminēties, kā jutās mīlošs jaunietis šī gadsimta sākumā, un ļāvām tam izskanēt šķietami rotaļīgā dziesmā, kas runā par vienkāršāko un vienlaikus sarežģītāko lietu pasaulē - jaunu cilvēku mīlestību,” stāsta Edgars Bāliņš.

“Tizleņu” skaņu celiņā iekļautās dziesmas videoklipu ir veidojusi Marta Elīna Martinsone un operators Dāvids Smiltiņš, ievietojot “millennium” sirdsāķīšus fitnesa kluba “DCH studija” telpās. Klipā liktenīgās sievietes lomā redzama arī daļa no aktuālās Rīgas naktsdzīves - elektroniskā projekta “Kuzucuk” autore Andželika Kuzucuk. Jāatgādina, ka “Tizlenes” ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma. Tā joprojām ir pieejama skatītājiem kinoteātros visā Latvijā, kā arī tiešsaistē straumēšanas platformā “Tet+”. Toties dziesmu “Tu dari mani crazy” var noklausīties “Spotify”, kur pieejams filmas “Tizlenes” skaņu celiņš.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais