Koncertzālē “Palladium” uzstāsies “Eagle Of Death Metal” ar Džošu Hommi sastāvā

© Publicitātes foto

Nākamā gada 7. aprīlī koncertzālē “Palladium” pirmo reizi uzstāsies amerikāņu rokgrupa “Eagles Of Death Metal” – tas notiks koncertturnejas “The 24th Anniversary Tour” ietvaros. Koncertā kā īpašie viesi uzstāsies “Grammy” balvai nominētā grupa “Bones UK”.

“Eagles Of Death Metal” aizsākās kā divu labāko draugu Džeses Hjūza un Džoša Hommes blakusprojekts, kas vēlāk attīstījās par pasaules mēroga koncertējošu grupu. Neskatoties uz nosaukumu, “Eagles Of Death Metal” nav smagmetāla grupa - tās stilistiskā ievirze ir sākot no garāžroka un alternatīvā roka līdz pat elementiem no blūzroka, pankroka un glemroka. Jāatgādina, ka Homme pazīstams arī kā viens no rokgrupas “Queens Of The Stone Age” līderiem.

Kopš savas dibināšanas “Eagles Of Death Metal” ir izdevuši četrus studijas albumus, devušies koncertturnejās kopā ar tādiem grandiem kā “The Distillers”, “The Strokes”, “Guns N’Roses”, “Placebo” u.c., kā arī radījuši neskaitāmas dziesmu kaverversijas dažādu žanru mākslinieku hitiem - “AC/DC”, Deividam Bovijam, “The Ramones”, Džordžam Maiklam, “Kiss”, “Pixies” utt. Jāpiemin arī iesildītāji “Bones UK” - “Grammy” balvai nominētā rokgrupa no Londonas: lai gan tās debijas albums “Bones UK” iznācis pavisam nesen, tas jau licis par šīm meitenēm runāt augstos un cerīgos toņos. “”Bones UK” būs lielisks sabiedrotais “Eagles Of Death Metal” koncertturnejas ietvaros,” sola organizatori. Biļetes uz 7. aprīļa koncertu koncertzālē “Palladium” būs pieejamas “Biļešu Serviss” tīklā no piektdienas, 1. oktobra, pulksten 11.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais