Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Tallinas ielas kvartālā notiks smagās rokmūzikas minifestivāls

© Publicitātes foto

Šajā nedēļā vasara latvju zemē vēl nolēmusi nedaudz uzkavēties, un arī mūzikas festivāli paildzinājuši sezonu – šo sestdien, 2. oktobrī, Tallinas ielas kvartālā risināsies minifestivāls ar nosaukumu “Zāles netīrās”.

2. oktobrī Tallinas ielas kvartālā norisināsies siltās sezonas noslēdzošais alternatīvās mūzikas minifestivāls, kurā uzstāsies rokgrupas “Pūķa Gars”, “aPēdājs”, “Omerta” un “Green Novice”. “Neskatoties uz stingrajiem publisko pasākumu ierobežojumiem, arī nekomerciālās mūzikas piekritēji vēlas redzēt savus iecienītākos Latvijas smagās mūzikas māksliniekus dzīvajā - uz skatuves. Šī cilvēku vēlme ir mūsu motivācija, lai šogad rudens sezonā notiktu šāds alternatīvās mūzikas minifestivāls,” aicina pasākuma organizatori, pievienojot savam aicinājumam reklāmas saukli: “Nāc, draudziņ, nebaidies, nāc, iesim, rotaļās - tiekamies minifestivālā “Zāles netīrās”!”

Par festivāla grupām. “Pūķa Gars” - alternatīvā roka apvienība, kas pastāv jau vairāk nekā desmit gadus, izdevusi divus (vai trīs) albumus un ir īpaši spēcīga koncertos. Tas pats sakāms par smagmetāla blici “aPēdājs”, kuru jau var pieskaitīt veterānu saimei - Artūra Jakovļeva stūrētā brigāde ir izveidota jau 1996. gadā, izdevusi trīs studijas albumus, un, lai arī tās sastāvā vairs nav kolorītā un harizmātiskā basģitārista Armanda Butkēviča, koncertos trio joprojām ir varens un jaudīgs. Starp citu, basu “apēdājiem” tagad spēlē Edgars Špengelis no “Pūķa gara”. Pirms dažām nedēļām grupa redzēta koncertā klubā “Republika” - tas joprojām ir pesimistiski drūms paģiru pornoroks, tikai vēl nolemtāks…

Grupa “Omerta” - arī pieredzējis kolektīvs, kas kādreiz specializējās postroka nišā, bet, ko viņi dara pašlaik, nav ne jausmas, jo kādu laiciņu šis kolektīvs nav dzirdēts. Nu, un vēl “Green Novice” - šā brīža spēcīgākā un arī ilglaicīgākā folkmetāla/folkroka grupa no Latgales (ja precīzāk - no Preiļiem), kuras pazīstamākais pārstāvis ir vokālists un ģitārists Alvis Bernāns, kurš paralēli spēlē grupā “Skyforger”. Rezumējot - visas četras blices izskatās gana spēcīgas, pat grūti iedomāties, kurai tiks uzticēts kāpt uz skatuves kā pirmajai, bet kurai tiks “hedlaineru” statuss.