Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Britu duets "Oh Wonder" uz Rīgu brauks ar jaunu dziesmu un arī albumu

© Publicitātes foto

2022. gada 8. martā Rīgā uzstāsies britu duets “Oh Wonder”, kas sniegs koncertu “Hanzas peronā”. Tūres ietvaros grupa prezentēs nupat izsludināto studijas albumu “22 Break”, kura izdošana plānota 8. oktobrī. Dienasgaismu jau ieraudzījusi tā tituldziesma.

Grupas “Oh Wonder” pērn ieplānoto koncerttūri “No One Else Can Wear Your Crown” pandēmijas dēļ nācies pārcelt jau divreiz, tomēr biļešu īpašnieki var uzgavilēt, jo, neskatoties uz visiem ierobežojumiem, “Oh Wonder” koncertu ir izdevies saglābt. Rīgā grupa uzstāsies 8. martā, bet pēc tam dosies uz Viļņu, kur koncerts plānots 9. martā. Aģentūras “8 Days A Week” rīkotie koncerti Latvijā un Lietuvā būs daļa no “Oh Wonder” pasaules turnejas, kuras ietvaros ir paredzēti vairāk nekā 50 koncertu. Grupa ir noilgojusies pēc koncertdzīves, un, pavasarim sākoties, trīs mēnešu garumā prezentēs savu jaunāko albumu “22 Break”.

Nedaudz no vēstures. Entonijs Vests un Žozefīne Vandera Gučta jeb “Oh Woncder” muzicē kopā kopš 2014. gada. Pagājušajā gadā, iznākot filmai “No One Else Can Wear Your Crown”, viņu dzīve izskatījās vienkārši burvīga: pāris tika pie suņa, sapņu mājas ar ierakstu studiju un gatavojās doties pasaules tūrē ar 120 koncertiem. Bet visu apturēja pandēmija, un abiem, tāpat kā daudziem no mums, nācās, tēlaini izsakoties, ieslēgties četrās sienās. Pieraduši pie neskaitāmiem ceļojumiem, kuru laikā lielākoties arī tapa “Oh Wonder” dziesmas, pašizolācijas laiks bijis īpaši sarežģīts, un duets pat bijis uz šķiršanās robežas. Nespēdami sarunāties par samilzušajām problēmām, pāris atklāja viens otram savas bailes un intīmākos pārdzīvojumus ar dziesmu palīdzību. Rezultātā tapa albums “22 Break”, kura tituldziesma un video ir nonākusi pie klausītājiem. Arī jaunais albums stāstīs par divu cilvēku attiecībām un grūtībām, ar kurām pāris sastapās pandēmijas laikā.