Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA. Chvrches "Screen Violence"

© Publicitātes foto

Skotu sintīpopa trio „Chvrches” no Glāzgovas septembrī uzsāka savas pastāvēšanas otro desmitgadi, turpinot tādā pat sastāvā, kādā šī grupa startēja pasaules mūzikas virsotņu iekarošanā - vokāliste Lorena Meiberija, kā arī Aiens Kūks un Martins Dohertijs pie elektroniskajiem instrumentiem.

Jāatgādina, ka grupa spoži debitēja 2013. gada nogalē, kad izdeva albumu „The Bones Of What You Believe”, bet “Screen Violence” ir jau viņu ceturtais studijas albums. Mūzikas kritiķu pareģoto spožo nākotni „Chvrches” gan tā īsti nav sasnieguši, tomēr ir iemantojuši gana noturīgu fanu pulku, arī par kritiķu uzmanības trūkumu šie skoti nevar sūdzēties. Jaunais albums izpelnījies vietu Apvienotās Karalistes Top 5, “Metacritic” rangā 81 punkts no 100 - tas nu nepavisam nav slikti! „Chvrches” gaitu aprakstītāji pat spriež, ka šobrīd grupa sasniegusi tādu savas karjeras posmu, kad varētu mierīgi atkārtot savus vecos hitus līdz bezgalībai (vai vismaz līdz pensijai), tomēr mūziķi izvēlējušies doties jaunu ceļu meklējumos. Lai gan stilistiski nekas īpaši nav mainījies, tomēr jaunajam lieldarbam manāms mazliet novatoriskāks piegājiens - tas gandrīz pilnībā tapis attālinātā versijā starp studijām Losandželosā un Glāzgovā, ierakstīšanās procesā izmantojot videozvanus un audio koplietošanas programmas, un pašiem mūziķiem producējot un miksējot savu skaņu materiālu,

PAR. Meiberijas skaistā un mazliet meitenīgā balss ar simpātisko skotu akcentu joprojām ir viens no galvenajiem „Chvrches” trumpjiem, taču šajā albumā ir kas tāds, ar ko tas uzreiz sev pievērš pastiprinātu uzmanību - dziesma “How Not To Drown”, kas ierakstīta kopā ar pašu Robertu Smitu no “The Cure”! Taču ir arī citi labi gabali, piemēram, spalgā “Violent Delights” vai mazliet elektroniski standartizētā “Asking For A Friend”, arī “Good Girls”. Kopumā - ritmisks un melodisks sintīpops šī vārda labākajā nozīmē.

PRET. Lai gan kopējais iespaids ir pozitīvs, tomēr iztiksim bez ovācijām. Četras zvaigznītes, bet varbūt pat tikai trīs.