Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Monta publicē autobiogrāfisku dziesmu un salīgu video

© Publicitātes foto

Jelgavniece Monta Strūberga publicējusi jaunu dziesmu “Brīva tavā pasaulē”, kas ir jau trešais neatlaidīgās dziedātājas singls no viņas strauji topošā albuma.

Dziesma “Brīva tavā pasaulē” ir “emocionāls stāsts par jaunas sievietes iekšējo pasauli un dažādiem sarežģījumiem, kurus jāpārvar, gūstot pārliecību par sevi,” vēsta dziedātājas PR nometne. Arī par spējām novērtēt un priecāties par to, kas labs noticis aizvadītajā vasarā. “Pēdējā laikā ir nācies piedzīvot dažādus dzīves pagriezienus. Es to nevaru noslēpt, un tas parādās arī manās dziesmās. Laiku pa laikam pienāk tādi brīži, kad gribas aizbēgt no visa, paslēpties un, kā no malas skatoties, par to pasmieties un neko nesarežģīt. Šī dziesma ir par to, kas notika ar mani aizvadītajā vasarā,” stāsta Monta.

Dziesmai tapis arī videoklips, kura producents ir Kaspars Kambars - ar viņu dziedātāja sastrādājusies arī pie vairāku citu iepriekš izdotu dziesmu video izveides. Lai gan klipā paplāni tērptā Monta gaiši smaida (arī ezera un jūras krastos), cik bija noprotams pēc meitenes vēlākiem ierakstiem sociālajos tīklos, filmēšana nemaz tik saulaina nav bijusi, un dziedātāja tās laikā krietni pārsalusi. Par pašu dziesmu - tā ir viena no tembrāli un arī citādi labākajām, kas dzirdēta no Montas apcirkņiem, tāpēc ar pamatotām cerībām var raudzīties arī uz viņas topošo albumu. Jāatgādina, ka pērn Monta “mikrofoniešu” paspārnē laida klajā savu pirmo minialbumu “Otra viņa”, taču topošais albums soloties būt atšķirīgs - galvenokārt jau tāpēc, ka uzsākta “savstarpēji iedvesmojoša sadarbība” ar dziesmu aranžētāju un producentu Jāni Čubaru, kurš pats ir ģitārists un arī grupas “Otra Puse” dalībnieks. “Mums joprojām labi strādājas kopā - katra dziesma ir kā piedzīvojums. Šo dziesmu [“Brīva tavā pasaulē”] Jānis sadzirdēja šādi un labi, ka tā. Dziesma topošajā albumā ieplūda kā svaigs gaiss. Šķita, ka ir pareizais laiks izdot šo “svaigā gaisa” dziesmu, pakavējoties atmiņās par to, cik patiesībā prieka pilna ir bijusi mana vasara, jo, neskatoties ne uz ko, ik pa brīdim bija izdevies aizbēgt no drūmām domām un pabūt laimīgos mirkļos. Centos to atspoguļot arī dziesmas video,” tā Monta.