Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jauno Lūsēna mūziklu jau ieskandina pirmā dziesma

© Martins Plume

Drīzumā pie skatītājiem dosies jauns Jāņa Lūsēna un Kārļa Vērdiņa mūzikls „Zvaigznes bērns”, un no jaunā darba klausītāju vērtējumam jau tiek nodota pirmā dziesma “Mans avots”. Tā ir kā vadmotīvs visai sižeta līnijai, un to izpilda galvenās lomas atveidotāji Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. 

“Zvaigznes bērns” veidots pēc Oskara Vailda pasakas motīviem un līdzās zināmiem mūziķiem tajā piedalās arī Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi. Dziesmas “Mans avots” izpildītāji ir Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls - lai arī tikai 17 un 18 gadus jauni, abi jau guvuši ievērojamu muzikālo pieredzi. Patriks piedalījies vairākos LNO iestudējumos un tagad uzsācis solo karjeru - pats sarakstījis, producējis un drīzumā laidīs klajā pirmo albumu “Lost My Mind”. Savukārt Markuss operas iestudējumos piedalījies zēnu kora sastāvā, sadarbojies ar Raimondu Petrauski, spēlējis Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes atjaunotajā koncertuzvedumā “Kaupēn, mans mīļais” un mūziklā jauniešiem „Rent”.

Kā atzīmē uzveduma režisors Mārtiņš Kagainis, abi puiši ir ļoti talantīgi, un katrs no viņiem izrādē ienesīs savu, atšķirīgu un svaigu tēla interpretējumu. Ritot aktīvam mēģinājumu procesam, vērojams tas unikālais brīdis, kā pavisam jaunās paaudzes mākslinieki, darbojoties kopā ar tādām skatuves leģendām kā Uģis Roze, Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels, kļūst līdzvērtīgi partneri un rada enerģētiski jauneklīgu un jaudīgu uzvedumu.

“Zvaigznes bērns” ir emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu “kas es esmu?”, uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni. Mūzikla pirmizrāde paredzēta 14. novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī.