Pirmoreiz Latvijā notiks starptautiskais mūzikas festivāls Crescendo

Mūzikas festivāls Crescendo ir ikgadējs Krievijas jaunās paaudzes mūziķu labāko pārstāvju forums. Festivāla galvenais mērķis ir parādīt krievu klasiskās atskaņotājmākslas skolas paaudžu pēctecību un dzīvotspēju.

Festivālu atbalsta Krievijas Federācijas Prezidenta administrācija un Krievijas Federācijas Kultūras ministrija. To organizē Krievijas Valsts teātra aģentūra.

Festivāla idejas autors ir producents, Krievijas Nopelniem bagātais mākslas darbinieks profesors Dāvids Smeļanskis, kurš uzaicinājis sadarboties pianistu Denisu Macujevu.

Deniss Macujevs ir festivāla mākslinieciskais vadītājs. Viņš uzstājas uz prestižākajām skatuvēm un piedalās unikālos projektos. Pianists ir arī daudzu muzikālu pasākumu rīkotājs: viņam ir savs festivāls dzimtajā Irkutskā, viņš ir Sergeja Rahmaņinova Starpreģionālā sabiedriskā labdarības fonda Jaunie vārdi prezidents, Sergeja Rahmaņinova fonda mākslinieciskais direktors, Krievijas Federācijas Prezidenta kultūras un mākslas padomes loceklis.

Festivāla koncertos, uzstāsies Jekaterina Mečetina (klavieres),vijolniece Aļona Bajeva,Latvijas lepnums čelliste Kristīne Blaumane un čellisti Tatjana Vasiljeva,Borislavs Struļevs altists Maksims Risanovs, kontrabasists Andrejs Ivanovs un citi pasaulslaveni mūziķi.,

Kā arī Grafs Murža (vijole), vēl būdams skolnieks, kļuva par Paganīni konkursa laureātu. Vēlāk viņš uzvarēja Čaikovska, Žaka Tibo, Sarasates konkursos… Patreiz viņš ir pasaulē ļoti pieprasīts mūziķis. Viņa ieraksti (Harmonia Mundi un Сhant du Monde) ir apbalvoti ar mūzikas žurnālu galvenajām balvām. 2010.gada jūnijā viņš saņēma augstāko apbalvojumu vijolnieku konkursā Violin Masters Montekarlo.

Viņš kā neviens cits saprot mūsdienu mūziku, ir D.Tabakovas, A.Vasiļjeva, E.Langeres opusu pirmais atskaņotājs. Cieša sadarbība viņu saista ar komponistu G.Kančeli.

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.