Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Koncertā satiksies hiphopa leģenda Ozols un Latvijas Radio bigbends

© Publicitātes foto

30. oktobrī Jaunajā Teikā esošajā “Fantadromā” Latvijas Radio bigbends (LRBB) turpinās sadarbību ar populārās mūzikas pārstāvjiem, šoreiz saspēlējoties ar vienu hiphopa pamatlicējiem Latvijā, reperi Ozolu.

Programmā iekļautas populāras dziesmas no dažādiem repera Ozola albumiem, kas izdoti kopš šī gadsimta sākuma, kad viņš sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks. Tā, piemēram, 2001. gadā nāca klajā albums “Cieņa un mīlestība”, no kura koncertā būs dzirdamas dziesmas “Bokss”, “Rajons” un “Neko 2005”; pēc gada Ozols izdeva albumu “Augstāk, tālāk, stiprāk”, kura populārākais hits “O.Z.O.L.S.” izskanēs arī koncertā; “Superhaips” iekļauts 2015. gada albumā “Atpakaļ nākotnē”, bet pēdējos gados popularitāti guvuši hiti “Stils” un “Personības rekords” utt. Ozola dziesmas izskanēs jaunās skaņās, tās speciāli bigbenda sastāvam aranžē pianists un komponists Ritvars Garoza. Reperis atzīst, ka šī viņam būs jauna pieredze, taču par veiksmīgu rezultātu viņš nešaubās: “Es ceru, ka koncertā klausītājiem spēsim nodot īpašu enerģiju un emocijas. Lokālais hiphops satiekas ar Latvijas Radio bigbendu… Un jūs sakāt, ka brīnumi nenotiek!?”

LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzīst, ka sadarbība ar Ozolu tapusi, atzīmējot repera debijas albuma divdesmitgadi: “Varētu likties - kas gan ir kopīgs Ozolam un Latvijas Radio bigbendam? Taču džezam un hiphopam kopējā ir gana daudz, kaut vai tīri vēsturiski - abi žanri radušies ļoti līdzīgos apstākļos. Nereti hiphopa dziesmu pavadījumos saklausāmas džeza mūzikai raksturīgās harmonijas un ritmi, un man būtu ļoti grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kas nebūtu ietekmējies no hiphopa.”