Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies izcilais kubiešu pianists Roberto Fonseka

© Publicitātes foto

Festivāla “Rīgas Ritmi 2021” noslēdzošajā koncertā 19. oktobrī VEF Kultūras pilī uzstāsies kubiešu pianists Roberto Fonseka. Rīgā viņš muzicēs sava jaunākā albuma “Yesun” pasaules tūres ietvaros.

Roberto Fonseka tiek uzskatīts par spožāko mūsdienu kubiešu pianistu uz džeza un globālās mūzikas skatuves - 46 gadus vecais pianists un dziedātājs nebaidās jaukt kopā džezu, fanku, bosanovu, salsu, mambo, rumbu, flamenko, mūsdienu regeja paveidu “reggaeton”, hiphopu un “spoken word” jeb runātā teksta stilistiku.

Kubas galvaspilsētā Havanā dzimušais mūziķis kopš 90. gadu sākuma jau vairākkārt devies pasaules tūrēs, tajā skaitā kopā ar leģendāro kubiešu mūzikas apvienību “Buena Vista Social Club”, kur viņš bija gan pianists, gan viens no projekta mākslinieciskajiem vadītājiem. Fonseka izdevis 11 albumus un ticis nominēts arī prestižajai “Grammy” balvai. “Mana kultūra ir spēcīga un dažāda,” saka Fonseka. “Tajā ir tik daudz dzīvības, tik daudz mūzikas. Mēs esam bagāti. Un esmu ļoti priecīgs un pagodināts piedalīties festivālā “Rīgas Ritmi” Latvijā. Ar nepacietību gaidu iespēju dalīties ar savu jaunāko albumu “Yesun” ar Latvijas publiku un aicināt klausītājus muzikālā ceļojumā uz savu mīļoto Kubu!”

“Lai arī Fonsekas vārds jau ilgu laiku bija festivāla “Rīgas Ritmi” kārotāko mākslinieku sarakstā, Roberto pirmoreiz klātienē dzirdēju Tokijas Džeza festivālā 2018. gadā projektā “Buena Vista Social Club”, kur viņš bija arī tā mākslinieciskais vadītājs,” stāsta festivāla “Rīgas Ritmi” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. “Tad arī uzrunāju Roberto par iespējamo koncertu Rīgā. Kubas mūzika man ir ļoti tuva tās brīvības un, protams, arī tā ārkārtīgi smalkā pulsa dēļ, kas tevi gribot vai negribot iekustina un kā pozitīva maģija atbrīvo no sastinguma un ikdienišķās neapmierinātības.”