Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Jungle “Loving In Stereo”

© Publicitātes foto

Pirms sešiem gadiem britu grupa “Jungle” manīta festivālā “Positivus”, pirms kādiem trīs gadiem uzstājusies arī koncertzālē “Palladium”.

Lai gan arī albumi “Jungle” (2014) un “For Ever” (2018) sasniedza Apvienotās Karalistes Top 10, jaunais ripulis uzlēcis līdz pat trešajai pozīcijai, kas jau vien ir interesanti. Jāatgādina, ka 2013. gadā Londonā bērnības draugu Toma Makfārlenda un Džoša Loida-Vatsona izveidoto grupu “Jungle” dēvē par vieniem no modernās soulmūzikas jeb “neo soul” spilgtākajiem pārstāvjiem. Pati pazīstamākā tās dziesma ir “Busy Earnin’” (joprojām skan arī latvju radiostacijās), kuras skatījumu skaits interneta vietnē “YouTube” pārsniedz 28 (!) miljonus (vēl pirms divarpus gadiem tie bija 19 miljoni), taču šai grupai ir gana daudz arī citu labu un interesantu gabalu. Jaunajā albumā “Jungle” pirmoreiz tapinājuši skaņdarbus kopā arī ar viesmūziķiem - amerikāņu reperi Bas (dziesma “Romeo”) un šveiciešu tamilu izcelsmes mūziķi Priya Ragu (“Goodbye My Love”).

PAR. Kārtējais elegantais albums “Jungle” izpildījumā - šādam vērtējumam par labu kalpo tādas dziesmas kā “Keep Moving” un “All Of The Time”, stilīgās “Talk About Us” un “No Rules” (šī noteikti!), liegā “Lifting You”, mazliet roķīgā “Truth” un tikpat mazliet regejiskā “Bonnie Hill”. Daudzkrāsaini, viegli, rotaļīgi un noskaņās gaiši.

PRET. Ne visiem ies pie sirds “Jungle” elektroniskais “neo soul”, bet to arī nevar gribēt. Turklāt daļēji šis ir tāds 21. gadsimta “Bee Gees” (vokālā ziņā), kas arī vērtējams visai duāli. Bez kopdarba ar Bas vispār varētu arī iztikt - lai gan “Romeo” skaitās viens no šī albuma velkošajiem singliem, tas kaut kā izsit no kopējās albuma klausīšanās noskaņas.