Rokvakars atcelts, diskonakts nenotiks

Izskatās, ka decembris būs varen tukšs mēnesis, ja, protams, neskaita Prāta vētras koncertus: rīkotājiem nācies atcelt Arēnā Rīga ieplānoto rokvakaru, nenotiks arī tradicionālā diskonakts Ķipsalas hallē.

Tradīcija mirst vēl nedzimusi

Šonedēļ ar nepatīkamu vēsti nāca klajā SIA Art Music. "Sakarā ar neapmierinošiem biļešu pārdošanas rezultātiem 3. decembrī Arēnā Rīga paredzētais Rokvakars 90tie tiek atcelts," tāds bija šīs kompānijas paziņojums. Informācija par jau iegādāto biļešu nodošanu atpakaļ Biļešu servisa interneta mājaslapā būs piejama no 23. novembra. Šajā rokvakarā bija paredzēta tādu 90. gadu grandu kā Lādezers, Bet Bet, Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs vilks un Satellites LV uzstāšanās. Pirmoreiz tāda veida koncerts notika pērn, kad pasākumā Rokvakars 80tie muzicēja leģendārās latviešu rokgrupas Remix, Sīpoli, Jumprava, Credo un Opus Pro. Vai tradīcija mirusi, pat īsti vēl nesākot dzīvot? "Diemžēl. Skumji, bija ieguldīts diezgan liels darbs," Neatkarīgajai atzina Art Music konsultants Aivars Hermanis.

Pārdod tikai 340 biļešu

Pēc A. Hermaņa stāstītā, lai šis pasākums būtu tā rīkotājiem finansiāli beidzies kaut vai pa nullēm, bija nepieciešams pārdot, kā minimums, 1600 biļešu. Iepriekšējā gadā rokvakaru apmeklēja vairāk nekā 2000 cilvēku, organizatoriem izdevies pat mazliet nopelnīt, tāpēc bija pamatotas cerības, ka arī šogad atsaucība būs līdzīga. "Nopirktas tikai 340 biļetes, un to pārdošanas dinamika neliecina, ka šajās divās nedēļās kaut kas varētu mainīties uz labo pusi, – labākajā gadījumā uz šo koncertu varētu atnākt 600–700 cilvēku," atzina A. Hermanis. Jāpiebilst, ka speciālā akcijā pirmo 500 stāvvietu biļešu cena bija nieka pieci lati, taču pat tas izrādījies latvju bāleliņiem ne pa kabatai. Prognozējamie organizatoru zaudējumi – pāris tūkstoši latu, kas iztērēti reklāmai, bet pasākuma izgāšanās gadījumā tie būtu lēšami jau ap 10 000 latu.

Vai vainīga Prāta vētra?

Iespējams, ka rokvakaru gluži netīšām norakusi mūsu supergrupa Prāta vētra. Proti, tās 10. un 11. decembrī paredzētie lielkoncerti, visticamāk, atņēmuši daļu auditorijas rokfestivālam. "Izsludinot rokvakara norises datumu, mēs nezinājām par Prāta vētras plāniem. Lai gan viņi par saviem koncertiem paziņoja pēc mums, uzreiz pārdošanas dati kritās. Latviešu klausītāju aktīvā daļa parasti izvēlas, uz kuru koncertu iet. Šajā gadījumā lielākā daļa, protams, izvēlējās Prāta vētru," prātoja A. Hermanis.

Diskonakts pamāj ardievas ziemai

Jau deviņus gadus (!) rudenī vai pat decembrī tiek rīkota diskonakts, taču šogad tā kalendārā nav manāma. "Šogad rudenī mēs to nebijām paredzējuši rīkot," Neatkarīgo informēja koncertaģentūras L.Tips pārstāvis Ģirts Lūsis. "Nākamgad diskonaktij būs desmit gadu jubileja, mēģināsim to transformēt uz vasaru. Izdosies vai ne, tad jau redzēsim. Jau ilgāku laiku mums bija tādi plāni, ir arī zināmas iestrādes diskonakts rīkošanā vasarā, piemēram, Cēsīs," viņš norādīja. Pagaidām gan ir pāragri spriest, vai diskonakts no galvaspilsētas pārcelsies uz perifēriju. "Par [diskonakts rīkošanas] vietu un laiku ziņosim, kad par to būs skaidrība," solīja Ģ. Lūsis.

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.