Ar divām jaunām dziesmām un koncertprogrammu atgriežas leģendārā “ABBA”

© Baillie Walsh

Šīs nedēļas sensacionālākā vēsts pasaules mūzikā: pēc 40 gadu (!) pārtraukuma ar divām jaunām dziesmām no gaidāmā albuma ir atgriezušies Agneta, Bjorns, Bennijs un Annifrīda jeb leģendārā “ABBA”, pie viena izziņojot arī jaunu un revolucionāra formāta koncertprogrammu.

Zviedru “četrīši” “ABBA” ir viena no visu laiku veiksmīgākajām mūzikas apvienībām pasaulē. Atzīmējot grupas pēdējā studijas albuma “The Visitors” 40. gadadienu, “ABBA” izziņojusi koncertprogrammu “ABBA Voyage”, kurā būs iekļauti arī divi jauni singli - “I Still Have Faith In You” un “Don’t Shut Me Down”. Plānots izdot arī jaunu albumu. Interesantākā ir izsludinātā koncertprogramma, kas būs skatāma digitāli: tā notiks īpaši projektētā koncertzālē Londonā, sākot no 2022. gada 27. maija, un tajā visi četri grupas dalībnieki būs vērojami digitālā formātā, bet ar viņiem kopā uzstāsies desmit cilvēku liela pavadošā grupa.

“ABBA Voyage” biļešu pārdošana uzsāksies 5. septembrī no pulksten 10 - tiem faniem, kuri iepriekš pasūtījuši albumu oficiālajā “ABBA” veikalā, kā arī pirmdien, 6. septembrī, no pulksten 10 tiem, kas iepriekš reģistrējušies. Savukārt vispārējā biļešu pārdošana sāksies otrdien, 7. septembrī, pulksten 10. Jāpiebilst, ka grupas jaunais albums “Voyage” ierakstīts Benija Andersona leģendārajā “Riksmixningsverket” studijā Stokholmā. Tas iznāks mūzikas izdevniecības “Universal Music Group” paspārnē šā gada 5. novembrī.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais