Šo sestdien notiks “Nemiera” festivāls ar “Sanctimony” un “Tribes Of The City” piedalīšanos

© Publicitātes foto

Lai no vasaras atvadītos ar smagu blīkšķi un skaļu eleganci, šosestdien, 4. septembrī, Valdemāra pasāžā Aristīda Briāna ielā esošais bārs “Nemiers” piedāvās jaudīgo “Nemiera Festivālu 2021” - tas notiks jau sesto gadu pēc kārtas.

“Nemiera Festivāls” ik gadu tuvinājis visu vecumu apmeklētājus, un arī šis gads nebūs izņēmums. “Rokmūzikas piedāvājums mīsies ar kuplu un raibu aktivitāšu klāstu, piedāvājot apmeklētājiem ne tikai pilnībā ieslīgt smago grupu sniegtajā eiforijā, bet arī noķert neordinārus piedzīvojumus, nepametot festivāla teritoriju,” vilina organizatori.

Pašlaik pat grūti pateikt, kura grupa iecerēta kā pasākuma “hedlaineri” - no festivāla kopējās gaisotnes it kā šis gods vairāk piederētos pašmāju “death’n’roll” līderiem, vienai no spēcīgākajām latvju smagās mūzikas koncertgrupām “Sanctimony”. Taču tikpat labi galvenās grupas lomā varētu iejusties arī “shoegaze” apvienība “Tribes Of The City”, kuras pēdējais albums “Rust And Gold” saņēma Austras balvu par Latvijā labāko ierakstu 2019. gadā - pat grūti atcerēties, kad “TOTC” pēdējo reizi dzirdēti pilnā sastāvā un “dzīvajā”, šķiet, tas varētu būt bijis pirms sešiem gadiem festivālā “Positivus”. Iespējams, ka “Nemiera” festivāla laikā grupa varētu atskaņot arī dažas no savām jaunākajām dziesmām. Pārējie festivāla dalībnieki - “Fools On Parade”, “Sever”, “Mindesign” un “Bloody Heels”.

Lai izraibinātu pasākuma kopējo ainu, to papildinās Šibari (japāņu estētiski-erotiskā sasiešanas māksla), Olafs Taube ar savu radošo komandu un tintes pieskārienu uztetovēs mierīgu vai nemierīgu dizainu pēc paša izvēles, bet īpašā darbnīca nodrošinās iespēju apdrukāt apģērbu ar “Nemiera” simboliku. Kopējā festivāla noskaņu visas dienas garumā palīdzēs uzturēt leģendām un mītiem apvītā DJ Džonsone.

Ieeja tikai ar sertifikātiem vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, tādējādi festivāla laikā tiks ievērots “zaļais” drošības līmenis. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais