RECENZIJA: OneRepublic “Human”

© Publicitātes foto

Amerikāņu popgrupas un daudzu meiteņu (un ne tikai viņu) pielūgsmes objektu “OneRepublic” koncerts Rīgā pandēmijas dēl pārcelts, šķiet, trīs reizes, un šobrīd par tā datumu izziņots 2022. gada 20. maijs.

Labās ziņas - pa to laiku “OneRepublic” atsvaidzinājuši savu diskogrāfiju ar jaunu studijas ripuli, kas ir pēc skaita piektais grupas karjerā. Kopumā tajā ir ducis dziesmu, taču ir arī dažādas “Human” “deluxe” versijas, kas faniem klausīšanās prieku pagarinās vēl par dažiem gabaliem. Stilistiski - “dance pop”, “r&b” un poproks. Jāpiebilst, ka šajā albumā iekļauta arī dziesma “Sombeody To Love”, kas tika izdota jau 2019. gada septembrī.

Mazliet no vēstures. “OneRepublic” 2002. gadā nodibināja kādreizējie skolasbiedri - solists, multiinstrumentālists un galvenais dziesmu autors Raiens Teders un ģitārists Zaks Filkinss. Pašreizējā sastāvā bez viņiem vēl ietilpst ģitārists Drū Brauns, basists Brents Kacls, bundzinieks Edijs Fišers un taustiņnieks Braiens Vilets. Lielāko slavu grupai sagādāja hits “Apologize”, ko vēlāk remiksēja un savā 2007. gada kompilācijā iekļāva Timbaland - dziesma 16 valstīs ierindojās pirmajā vietā, un ASV vien tika pārdoti vairāk nekā 6 miljoni šī singla kopiju. Citi pazīstami grupas hiti - “Stop And Stare”, “Counting Stars”, “Secrets”, “Good Life”, “If I Lose Myself”, “Wanted”, “Marchin On”, “Rescue Me”, “Kids”. Jāpiebilst, ka bez darbošanās “OneRepublic” rindās grupas līderis Raiens Teders ir arī pieprasīts dziesmu sacerētājs un producents, kura radošajam garam pieder Leonas Luisas “Bleeding Love”, Beijonsas “Halo”, Adeles “Rumour Has It” un “Turning Tables”, Demijas Lovato “Neon Lights”, Dženiferas Lopesas “Do It Well” un daudzi citi lieli hiti.

PAR. Pārliecinoši un no komerciālā viedokļa nevainojami. Apskatnieka Top 3, kas ir tālu priekšā visiem pārējiem: superhita cienīgais “Run”, ļoti intriģējošā “Rescue Me” un pēc latino versijas paģērošā “Someday”, aiz kurām varētu ierindot samērā impozanto “Wanted”. Kopumā - ir labi, savu auditoriju šis ripulis sasniegs.

PRET. Apskatniekam pieejamajā ”Deluxe” versijā ir 16 dziesmu un - ak, kungs, cik daudz starp tiem ir garlaicīgu un nelietojamu gabalu! Laikam pat albuma tapšanā iesaistītā vesela producentu armija te varējusi līdzēt tikai no ieraksta sagatavošana viedokļa, nevis idejiski…

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais