Čellists Antons Trocjuks un vijolnieks Bulajevs prezentē virtuozu kopdarbu

© Publicitātes foto

Čellists Antons Trocjuks un vijolnieks Daniils Bulajevs ierakstījuši savu interpretāciju Antonio Vivaldi “Vasara” 3. daļai, kas ir viens no populārākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem.

Videoklipa operators ir Ivars Utināns, skaņu nodrošinājuši Sedriks Sinkevičs un Pauls Dāvis Megi.

“Četri gadalaiki” ir Antonio Vivaldi 1725. gada vijoļkoncerts un ir viens no Vivaldi pazīstamākajiem darbiem. Katram no gadalaikiem ir savs konkrēts raksturs un attīstības cikls: Vivaldi vasaru attēlo karstu, ar putnu dziesmām, pērkona negaisu un lietusgāzēm, ko atdarina vijole - ekspresīva, ātra, izteiksmīga un spraiga. Iespējams, ka tamdēļ, godinot 2021. gada karsto vasaru, mūziķi savu interpretāciju publicējuši 31. augustā - šīs vasaras pēdējā dienā. “Lai gan Vivaldi ciklu “Četri gadalaiki” esmu spēlējis bieži, joprojām mani spēj pārsteigt, cik daudz dabas noskaņu ir šajā darbā, un tas iedvesmo katru reizi atrast tai jaunu interpretāciju. Tā ir ļoti skaista mūzika!” sajūsminās Daniils Bulajevs.

Antons Trocjuks un Daniils Bulajevs klasiskās mūzikas vidē ir pazīstami jau sen. Kopīgi spēlējot atklājies, ka muzikāli abi domā vienā virzienā un ierakstītais skaņdarbs “Vasara” ir tikai pirmais solis uz kopīgu programmu, ko veidos slaveni klasiskās mūzikas skaņdarbi un arī kaut kas no populārās mūzikas. “Daniils atgādina mani pašu jaunībā - to bija tik interesanti apzināties. Tādēļ tik komfortabli, ātri saprotamies, un papildinām viens otru, jo esam līdzīgi. Katra satikšanās un vēl jo vairāk uzstāšanās ar Daniilu ir kā uz brīdi atgriezties zelta jaunības laikos, tas man sagādā neatkārtojami foršu sajūtu. Esmu jauns kā nekad!” atklāj Antons Trocjuks.

“Ar Antonu ir ļoti viegli strādāt kopā, jo viņš, tāpat kā es, visu laiku meklē ko jaunu mūzikā. Mēs neapstājamies pie viena varianta. Mēs mēģinām simtu vienu variantu frāzei, “štrihiem” un tad jau izvēlamies to labāko variantu, kas patiks abiem. Viņš ir virtuozs čellists un brīnišķīgs cilvēks. Man ir patiešām liels prieks par mūsu sadarbību,” pauž Daniils Bulajevs.

Jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs ir viena no spožākajām, starptautiski atzītajām Latvijas zvaigznēm klasiskajā mūzikā. Augustu pavadījis meistarklasēs Vācijā, septembrī viņš būs atpakaļ Latvijā. Savukārt Antons Trocjuks plašākai publikai ir pazīstams kā viens no “Dagamba” mūziķiem, šobrīd strādā pie sava solo albuma. Arī Trocjuka un Bulajeva duets plāno atsevišķa albuma ierakstu.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais