Jānis Lūsēns ar Kārli Vērdiņu radījuši jaunu mūziklu

© Publicitātes foto

Novembra vidū pie skatītājiem dosies jauns mūzikls visai ģimenei – ziemas pasaka „Zvaigznes bērns”, kas veidots pēc Oskara Vailda pasakas motīviem.  

Jauno mūziklu veido komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča un vokālā pedagoģe Annija Putniņa, bet scenogrāfiju un kostīmus rada mākslinieču apvienība "Grāfienes". Izrādi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu veido “Producentu grupa “7””.

„Zvaigznes bērns” ir “krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Tā galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu “kas es esmu?”, uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi Mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni,” informē mūzikla radošā komanda. Galveno - Zvaigznes bērna lomu - tajā atveidos Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. Lomās iejutīsies arī Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Toms Kursītis, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi, kā arī Jāņa Lūsēna instrumentālā grupa. „No bērnībā lasītām Oskara Vailda pasakām visspēcīgāk atmiņā palikusi tieši „Zvaigznes bērns”. Jau ilgāku laiku doma par šī stāsta pārtapšanu mūziklā man kā komponistam likusies ļoti saistoša. Tās poētiskā valoda, vide, tēli un galvenā varoņa dzīvesstāsts liekas izteikti krāsains un rosina bagātu iztēli, lai radītu jaunu skatuves darbu. Pateicoties izcilai komandai, jau pavisam drīz iepriecināsim mūziklu cienītājus ar skaistu ziemas pasaku mūzikā,” tā Jānis Lūsēns.

Mūzikla „Zvaigznes bērns” pirmizrāde paredzēta 14. novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Pēc tam “Zvaigznes bērns” viesosies arī Liepājas koncertzālē „Lielais Dzintars” (21.11), Valmieras kultūras centrā (26.11), Latgales vēstniecībā „Gors” Rēzeknē (27.11), Vidzemes koncertzālē „Cēsis” (28.11), Ogres kultūras centrā (3.12), Jelgavas kultūras namā (4.12) un Ventspils teātra namā „Jūras vārti” (5.12).

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais