“Very Cool People” jaunajā videoklipā nes pasaulē Bikstus

© Publicitātes foto

Nerimstoši aktīvajai pašmāju apvienībai “Very Cool People” tapis jauns videoklips skaņdarbam no oktobrī gaidāmā grupas jaunā albuma “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism” – tas saucas “Alone in Biksti”.

Ja līdz šim “Very Cool People” savos videoklipos pārsteidza ar daudz un atraktīviem tēliem, krāšņiem tērpiem un/vai aktīvām darbībām, ņirbošām kadru maiņām u.tml., tad videoklips dziesmai “Alone in Biksti” pārsteigs ar to, ka tajā… nenotiek gandrīz nekas. Pusi no videoklipa “VCP” līderis Elvijs Grafcovs domīgi raugās apkārt un kāri pīpē cigāru (turklāt dara to tik daudz un aktīvi, ka, šo klipu redzot, dakteris Pēteris Apinis būs spiests ķert kabatā pēc vbalidola…), bet otru pusi uzspēlē ģitāru un skrien Bikstu stacijas virzienā.

Stāsts par “Alone in Biksti” ir sekojošs. “Kad “Very Cool People” dodas spēlēt koncertus uz Liepāju un brauc cauri Bikstiem, grupas dalībniekiem ir tradīcija citam citu bikstīt, tādējādi pamodinot tos, kuri guļ, un diezgan pakaitinot tos, kuriem vājāki nervi. “Tradīcijas ir jāievēro,” ir pārliecināts grupas spirituālais līderis un ģitārists Elvijs. “Turklāt arī braucot atpakaļ uz Rīgu, vai tas būtu naktī, kad visi saguruši pēc koncerta, vai nākamajā dienā, kad visi vēl vairāk saguruši pēc nakts ballītes, Bikstos visi tiek bikstīti, kamēr vien atrodamies ciema robežās.””

Kompozīcijā “Alone in Biksti” grupa vēsta par kādu mūziķi, kurš nonācis Bikstos viens pats un kuram nav, ko pabikstīt. “Dziesmas saldsērīgā tēma līdz ar to ir par skaudro realitāti, kad tā jau esi palicis pilnīgi viens un tad vēl izrādās, ka Bikstos. Tomēr skaņdarba uzmundrinošā noslēguma daļa ļauj apjaust, ka ar to vēl nekas nav beidzies, un vieš priekpilnu cerību, ka galvenais varonis reiz atkal nonāks Bikstos kopā ar saviem čomiem, ko pabikstīt,” skaidro grupas PR nometne. “Kā vēsta sens latviešu ticējums, ja tev Liepājā uz Rīgas ielas vai Rīgā uz Liepājas ielas “uzpļūtī” krauklis, tad divus gadus Bikstiem cauri būs lemts doties vienam,” ar mūsu tautas folkloras citēšanu jaunās kompozīcijas idejisko analīzi rezumē Elvijs.

Videoversiju singlam jau atkal veidojis grupas trompetists Oskars Ozoliņš, ar sižeta un dažām režijas līnijām palīdzot arī Elvijam, kurš ir arī jaunā skaņdarba autors. “Šī kompozīcija ir kā dažādu manu muzikālo ietekmju sajaukums - Ennio Morricone samiksēts ar “Dire Straits”, kam pievienots “gypsy jazz” kopā ar “Too Many Zooz” attieksmi.” Jāpiebilst, ka pie ieraksta pults sabijis pats Tālis Timrots - “Mints Music” studijā Rīgā.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais