Par sevi atkal atgādina 80. gadu grupa “Krasts”

© Publicitātes foto

Vasaras izskaņā grupa “Krasts” laidusi klajā bijušā grupas dalībnieka Eināra Kizjalo dziesmu “Vēl ir vasara”. Lai arī tā tapusi jau 1986. gadā, daudziem šī būs pirmā iepazīšanās ar to (un varbūt arī pašu grupu), jo dziesmas sākotnējais ieraksts nekad nav veikts profesionālā studijā.

Dziesmas “Vēl ir vasara” ieraksts pirms vairāk nekā trijiem gadu desmitiem tika veikts grupas “Krasts” toreizējā mēģinājumu telpā uz divu celiņu lenšu magnetofona. Veidojot dziesmas atjaunoto versiju, studijas producents Kristaps Krievkalns izmantojis mūsdienu ierakstu tehnoloģijas, tomēr respektējis autora un grupas oriģinālā aranžējuma detaļas, saglabājot 80. gadiem raksturīgus izteiksmes līdzekļus un paņēmienus. Lielāko pārsteigumu klausītājiem sagādās grupas “Krasts” vokālists/ģitārists Aivars Auseklis, kura balss skan tikpat vitāli, viegli un spoži kā toreiz, pirms 35 gadiem - tas nav pārspīlējums, noklausieties dziesmu!

Šī gada maijā grupas “Krasts” kādreizējie dalībnieki Aivars Auseklis (ģitāra, balss) un Modris Laizāns (bass, balss), sadarbībā ar producentu un arī taustiņnieku Kristapu Krievkalnu, bundzinieku Miķeli Vīti un producentu kompāniju “Forte Production”, publicēja savulaik populārās dziesmas “Tavas saknes tavā zemē” atjaunoto versiju. Ar šo skaņdarbu ir uzsākts atskats uz grupas daiļradi, publicējot agrāk nedzirdētus grupas radošās darbības rezultātus mūsdienu aranžijās.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais