Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Instrumentu" pirmais lielkoncerts aizvadīts, divi vēl priekšā

© Arhīvs

Neskatoties uz drēgnajiem, riebīgajiem un brīžiem arī lietainajiem laika apstākļiem, ceturtdien kādu pusstundu pirms pusnakts mājup no Mežaparka Lielās estrādes devās daudz laimīgu seju. Iemesls – grupas “Instrumenti” koncerts.

No 26. līdz 28. augustam “Instrumenti” ar koncertsēriju “Skaisti savāds” pieteikušies pieskandināt Mežaparka Lielo estrādi, un izskatās, ka tas viņiem godam arī sanāks. Nedaudz paverot priekškaru tam, ko atlikušo divu koncertu apmeklētāji redzēs un dzirdēs Mežaparkā, uzreiz jābrīdina noskaņoties krietni citādākam pasākumam, nekā pirms pāris gadiem tika pieredzēts “Instrumentu” lielkoncertā stadionā “Daugava” - šie tiešām būs “skaisti savādi” pasākumi.

Jau pats iesākums ar tādām dziesmām kā “Skaisti savāds” un “Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju”, kuras parasti drīzāk būtu meklējamas koncerta “setlistes” vidusdaļā vai pat beigās, apliecināja, ka šoreiz viss būs citādāk. Iespējams, klausītājiem tas bija pārsteigums, jo publika pa īstam atraisījās tikai uz kādu piekto sesto gabalu, kas ir “Visā visumā Visums ir viss” (par mūsu “tukšpilnajiem pauriem” - dievīgs teksts!) ar tā video galveno tēlu, rahītiska paskata jaunieti uz lielā ekrāna aiz mūziķiem, tikai šoreiz šī kunga attēlu bija nesaskaitāmi daudz. Lielākā daļa dziesmu bija citādākās aranžijās - dažas bija veiksmīgas, dažas ne pārāk. Patīkamu pārsteigumu sagādāja gaismu vīri, kā arī tas, ka šoreiz “Instrumenti” bija (un būs) bruņojušies gan ar “dzīvo” pavadošo komandu (ģitārists Miķelis Putniņš, basists Valters Sprūdžs un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds), gan pūšamo instrumentu grupu. Un vēl ļoti, ļoti patīkamu pārsteigumu sagādās… Nu jā, par to laikam nedrīkst rakstīt, ja jau rīkotāji akreditācijas apstiprinājumā lūdza to nefotografēt, “lai saglabātu pārsteiguma un īpašo sajūtu arī rītdienas un sestdienas koncerta apmeklētājiem”… Ja tomēr pavisam mazlietiņ izpaust noslēpumu, tad - “Instrumenti” parūpējās par to, lai šogad Mežaparka Lielajā estrādē nenotikušie skolēnu dziesmu svētki tomēr notiktu, lai arī nelielā formātā. Un vēl - noteikti izmantojiet izdevību un kaut vai koncerta beigu daļā paskatieties uz to visu no estrādes pašām augšējām rindām: skaņa gan nebūs tik laba, toties kopskats uz lielo estrādi un gaismām, turklāt atmosfērā, kad neviens nekāpj uz kājām un negrūstās, ir tā vērts. Tāds - skaisti savāds.

Jāatgādina, ka ““Skaisti savāds” koncerti ir paredzēti nelielam apmeklētāju skaitam, kas, kopā ar mūziku, scenogrāfiju, gaismām un mēroga pretnostatījumu, radīs neierastu atmosfēru Mežaparka Lielajā estrādē un citādu grupas “Instrumenti” koncerta pieredzi” - tā jau iepriekš brīdināja organizatori, un tās tas tiešām arī ir.

26. un 28. augusta koncerti ir paredzēti apmeklētājiem ar derīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas fakta sertifikātu. Uz šiem koncertiem pieaugušo pavadībā varēja ierasties arī bērni līdz 12 gadu vecumam, iegādājoties biļetes “Ģimenes sektorā”. Savukārt 27. augusta koncerts ir paredzēts arī apmeklētājiem ar Covid-19 negatīvu testēšanas sertifikātu - tests koncerta norises laikā nedrīkst būt vecāks par 48 stundām. Uzrādot sertifikātus, apmeklētājiem ir jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte.

Uz koncertiem apmeklētāji tiek aicināti ierasties laicīgi, lai neveidotos rindas (tās patiešām veidojas!). Ieeja koncertu teritorijā sākot no pulksten 19, koncertu sākums pulksten 21, plānotais beigu laiks - mazliet pēc pulksten 23. Vēl viens padoms - ēšanu un slāpju remdēšanu nevajadzētu atlikt uz pasākuma laiku, jo vismaz pirmajā koncertā pie barotavām un dzirdinātavām veidojās iespaidīgas rindas.