Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Emīlija “Augustā”

© Publicitātes foto

Ar pārsteidzoši vērienīgu un aktīvu reklāmas kampaņu (LTV “Rīta Panorāma”, Radio SWH rīta programma utt.) vakar klajā nāca jaunās dziedātājas un dziesmu autores Emīlijas debijas garadarbs.

Iesākusi ar singliem “Augustā” un “Bites”, Emīlija nonākusi līdz minialbumam jeb EP ar pieciem skaņdarbiem.

“Emīlijas mūzika ir izsmalcināts, niansēts indī pops ar prātā paliekošu melodiju un skaisti smeldzīgu liriskumu,” tā jauno dziedātāju piesaka viņas PR nometne, un tā tas patiesībā arī ir. Dziesmu mūzikas un vārdu autore ir pati Emīlija Jermola.

Projekta vadītāja Agnese Rozniece (exRakovska) kopā ar savu “Zvaigznājs” komandu piesaistīja radošo atbalstu - mūziķus Pēteri Lundi, Kristapu Ērgli un Chris Noah, vizuālā tēla veidošanā iesaistījās Elizabete Džeina Rubene un Artūrs Strautiņš. “Savos 17 gados Emīlija savā mūzikā jau ir apbrīnojami pieaugusi un patstāvīga, tomēr, kā jau visiem māksliniekiem neatkarīgi no viņu vecuma, arī Emīlijai ir nepieciešams atbalsts, lai lietas sasniegtu galamērķi. Šis debijas ieraksts ļoti labi ļauj iepazīt Emīlijai raksturīgo muzikālo stilistiku, kuru primāri kopā satur viņas balss un arī pašas mūziķes pārliecība par to, kā ir jāskan viņas mūzikai,” par savu aizbilstamo stāsta Agnese.

PAR. Emīlijas it kā tik vienkāršajam dziedājumam un viņas tikpat vienkāršajai mūzikai piemīt kaut kas netverami un niansēti suģestējošs, ko pavirši klausoties var pat neuzķert. Piemēram, kaut vai tituldziesma “Augustā”: sākotnēji tā šķiet panaivs un mazliet pat kaitinošs gabals, taču pēc kāda laika pieķer sevi atkal un atkal atgriežoties pie radiostacijas rotācijas listes, lai atminētos, kas šī bija par dziedātāju, kura izpilda šo lipīgo gabalu. Tas pats sakāms arī par kopā ar avant-popa grupas “Ezeri” līderi Miķeli Putniņu ierakstīto “Atspulgā” - ļoti skaista dziesma. Savukārt dziesmā “Bites” Emīlija izpaužas visā savā vokālajā krāšņumā -iespaidīgas balss dotības, arī dzied viņa pārliecinoši. Par šo meiteni mēs vēl daudz dzirdēsim - vismaz tā tam vajadzētu būt.

PRET. Klausoties šo EP, nepamet sajūta, ka stilistiski kaut kas līdzīgs Latvijā jau ir dzirdēts, kas, visticamāk, tā arī ir - indīpops pie mums jau ir kļuvis par modes lietu. Grūti būs Emīlijai izlauzties, ja nu vienīgi palīdzēs jaudīgās patroneses Agneses draudzīgais plecs.


Sandris Vanzovičs