Vinila platē atkārtoti izdots “Līvu” populārāko dziesmu albums

© Publicitātes foto

Grupas “Līvi” populārāko dziesmu albums “Bailes par ziņģēm”, kas nāca klajā 1997. gadā, piedzīvojis atkārtotu izdošanu – šoreiz vinila skaņuplates formātā.

1997. gada grupas “Līvi” albums “Bailes par ziņģēm” ir viens no visu laiku pieprasītākajiem rokmūzikas albumiem Latvijā, kas saņēmis Latvijas Mūzikas producentu apvienības “LaMPA” apbalvojumu “Platīna disks”, par tolaik vairāk nekā 15 000 realizētajām ierakstu kopijām. Tas bija pirmais šāds apbalvojums Latvijas mūzikas industrijas pastāvēšanas vēsturē. Tagad šis albums pieejams vinila skaņuplates izdevumā sērijā “Latviešu rokmūzikas klasika”. Kompānija “MicRec” drīzumā plāno pārizdot arī citus vērtīgākos kataloga ierakstus, tostarp arī citus “Līvu” albumus, kuri tapuši kopš 1993. gada. Jauno izdevumu varēs iegādāties arī grupas “Līvi” dziesmu svētkos, kas notiks šo sestdien, 28. augustā, Pāvilostā.

Jāatgādina, kādas dziesmas ietilpst šajā platē: “Bailes par ziņģi”, “Zīlīte”, “Saldus Saule” (tās ierakstā dzirdama Ērika Ķiģeļa balss), “Zušu dziesma”, “Laika dziesmiņa”, “Ziņģe par bailēm”, “Piedod man”, “Vēju muzikants”, “Svētelis”, “Elektriskā zivs” un “Aprīļa pilieni”. Daudzi grupas fani un arī mūzikas profesionāļi uzskata, ka 1997. gada “Līvu” sastāvs ir viens no visu laiku labākajiem, kāds vien ir pastāvējis, jo tajā tolaik muzicēja Aivars Brīze (vokāls), Ainars Virga (ģitāra, balss), Dainis Virga (bungas, balss), Tomass Kleins (ģitāra, balss) un Jānis Grodums (bass, balss). Turklāt šis ir pēdējais ieraksts, kurā kā grupas “Līvi” dalībnieks piedalījās Aivars Brīze. Albuma “Bailes par ziņģēm” izdošanas laikā fani ļoti atzinīgi novērtēja, ka beidzot vienā albumā atrodamas arī citur neatrodamās agrākā grupas līdera Ērika Ķiģeļa rakstītās dziesmas. Kā vienīgā jaunā kompozīcija šajā albumā tika iekļauta Jāņa Groduma un Guntara Rača sarakstītā dziesma “Piedod man”.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.