Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Muzikālā banka” drosmīgi uzsāk biļešu tirdzniecību uz 2022. gada šovu

© Publicitātes foto

Šo otrdien, 24. augustā, sāksies biļešu tirdzniecība uz „Muzikālās bankas 2021” finālšovu un ģenerālmēģinājumu Daugavpilī. Latvijas Radio 2 gada vērtīgākā popa un roka dziesma tiks noskaidrota 2022. gada 29. janvārī.

Ņemot vērā to, ka pašlaik situācijas ar Covid-19 dēļ pasākumus telpās ir diezgan drosmīgi un nedaudz pārgalvīgi plānot pat mēnesi uz priekšu, “Muzikālās bankas” rīkotāju solis, uzsākot biļešu tirdzniecību uz janvāra beigām, uzskatāms par īpaši riskantu soli. “Jau šobrīd zināms, ka finālšovs piedzīvos vairākas pārvērtības, ieviešot citu skatuves risinājumu un fanu zonu. Ieeja pasākumā būs ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu par izslimošanu vai vakcināciju,” vilina rīkotāji. „Muzikālās Bankas” fināla šovā Daugavpils Olimpiskajā centrā plānots piedāvāt jaunus tehniskos risinājumus - skatītāju zālē tiks veidots skatuves izvirzījums jeb tā sauktā mēle, lai klātesošie justos tuvāk mūziķiem. Tāpat plānots ieviest īpašu fanu zonu noslēguma koncerta lojālākajiem apmeklētājiem.

Visa gada garumā ar klausītāju balsojumu vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas un mēneša vērtīgākās popa un roka dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā „Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā - otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12. Par lielo gada balsojumu, kurā piedalīsies 25 vērtīgākās dziesmas, klausītāji tiks informēti gada nogalē, kad būs noslēgusies šī gada dziesmu noguldīšana “bankā”.

Ik gadu “Muzikālās Bankas” aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. „Muzikālajā Bankā 2020” gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Intara Busuļa izpildītā dziesma “Dejo vientulību”. Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta „Carnival Youth” izpildītā “Vasara bez internetiem”, savukārt trešo vietu ieņēma “Triānas parka” un Igo kompozīcija “Mālos pelēkos”.