Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Dee Snider “Leave A Scar”

© Publicitātes foto

Pagājušā gadsimta 80. gadu pirmajā pusē smagās mūzikas pasauli plosīja amerikāņu “glam metal” grupa “Twisted Sister” ar nedaudz (vai diezgan) “uz augšu pasisto” vokālistu Dī Snaideru priekšgalā.

Šī blice atzīmējās ar tādiem klasiskiem albumiem kā “Under The Blade” (1982), “You Can’t Stop Rock’n’Roll” (1983) un “Stay Hungry” (1984), no kuriem kā atmiņā paliekošākos hitus varētu izcelt “I Wanna Rock” un “We’re Not Gonna Take It”. Grupa ik pa laikam juka un bruka, līdz pirms pieciem gadiem izjuka pavisam - tūres busā mūža miegā aizmiga viņu bundzinieks Ei Džī Pero.

Kopumā “Twisted Sister” aiz sevis gan atstāja tikai septiņus studijas albumus, jo ar ierakstu darbiem šiem mūziķiem pēdējos gados nepavisam neveicās, taču Dī Snaiders gan nav rimies. Šim vīram ir 66 gadi, taču nupat viņš laidis tautās jau savu piekto soloalbumu. Jāpiebilst, ka to producējis Džeimijs Džasta, grupas “Hatebreed” vokālists. Starp jaunajām dziesmām ir arī pamatīgs pārsteigums - “Time To Choose” ierakstā piedalījies grupas “Cannibal Corpse” vokālists Džordžs Fišers jeb Corpsegrinder.

PAR. Albums sanācis nikns un gana enerģisks, 80. gadu “hard & heavy” piekritējiem tas patiks. Bez jebkādiem kompromisiem, bez sānlēcieniem moderno roka tendenču virzienā - vecais lāga “skolotājs” Dī (mūždien paliks atmiņā viņa grāmata “Izdzīvošanas ceļvedis pusaudžiem”…) bliež patiesi un no sirds. Albuma ievadošā dziesma “I Gotta Rock (Again)” tiek pieteiktā kā “driving motivation” (motivācija braukšanai), un tas tiešām ir šī gabala precīzs raksturojums. Vēl - “Before I Go” un “Open Season”. Ar “Time To Choose” gan Snaiders, šķiet, vienkārši centies atgriezt sev jau kādu n-to jaunību, taču nekas - sanācis interesanti, arī šo dziesmu ir vērts noklausīties.

PRET. Arī “Twisted Sister” pat savos ziedu laikos nebija pārbagāti ar skaļiem hitiem, tāpēc ne velti viņus “nokoda” tādas blices kā “Motley Crue” un “Poison” (par “Kiss” pat nerunāsim), bet Dī Snaideram viņa sologaitās ar atmiņā paliekošu dziesmu radīšanu klājies vēl pieticīgāk. Tas attiecas arī uz “Leave A Scar”.


Sandris Vanzovičs