Aijai Vītoliņai un Aivaram Hermanim koncerts “Wiktorijas” koncertdārzā

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 22. augustā, Liepājas kultūras nama “Wiktorija” koncertdārzā (lietus gadījumā kultūras nama koncertzālē) notiks dziedātājas Aijas Vītoliņas un liepājnieka, leģendārā ģitārista Aivara Hermaņa koncerts.

Plānots, ka koncertā samtainās balss īpašniece Aija Vītoliņa izpildīs dziesmas dažādās valodās un stilos. Klausītājiem būs iespēja noklausīties gan mazāk pazīstamas, aizkustinošās flamenko balādes no pasaulslavenās ladino stila izpildītājas Jasminas Levi repertuāra, gan Latvijā populāru autoru skaņdarbus. Koncertā skanēs arī instrumentālās kompozīcijas no Aivara Hermaņa solo albumiem “Mans laiks” un “Liepājas iela”, no albuma “Bague Duo”, kā arī Raimonda Paula, Ulda Marhileviča, Ulda Stabulnieka, Volfganga Amadeja Mocarta, Džona Lenona, Čika Korea un citu autoru populāras melodijas.

Par sadarbību ar ģitāristu stāsta Aija Vītoliņa:

“Ar Aivaru esam satikušies brīnišķīgā koncertprogrammā, kurā izpildām sev ārkārtīgi mīļā un tuvā mūzikas virziena - ladino - dziesmas, kā arī mūsu pašu komponistu skaistākās melodijas. Aivars ir virtuozs, leģendārs ģitārists, un es katru reizi, esot uz skatuves, nespēju noticēt, ka man ir dota tik lieliska iespēja dalīt vienu skatuvi ar šo fantastisko mūziķi.” Arī Aivars Hermanis par savu skatuves partneri saka tikai to labāko: “Apveltīta ar spāņu temperamentu, Aija lieliski dzied flamenko/ladino balādes. Viņu pavadīt vienmēr ir svētki! Ar prieku to darīšu arī dzimtajā Liepājā.”

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais