VIDEO: “Sudden Lights” izdod jaunu dziesmu un klipu ar aizejošās vasaras mirkļiem

© Publicitātes foto

Alternatīvā poproka grupa “Sudden Lights” laidusi klajā trešo singlu no gaidāmā studijas albuma. “Siltas vasaras ēnā” ir dziesma par vasaru, par ilgošanos un mīlestību.

Singls “Siltas vasaras ēnā” turpina “Sudden Lights” līdzšinējos iesāktos skaņas meklējumus, apvienojot mūsdienīgu indī stilistiku ar dažādu citu mūzikas stilu elementiem un atsaucēm. Dziesma tapusi kā skaņu celiņš aizvadītajai vasarai, vēstot par piedzīvoto, sajusto un ilgoto.

““Siltas vasaras ēnā” atslēgas frāzē vēlējos ietvert to neizprotamo nostaļģisko sajūtu, kas pārņem, vasarai tuvojoties izskaņai. Dziesma ir par ilgošanos, kas nekad nebeidzas. Paiet viena vasara, un mēs gaidām nākamo,” tā grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis. Dziesmas videoklips šoreiz radīts, izmantojot pašu grupas mūziķu iemūžinātos aizkadra brīžus no aizejošās vasaras, notikušajiem koncertiem, no radošā procesa un grupas ikdienas dzīves.

Jauno dziesmu plašākai auditorijai klātienē “Sudden Lights” pirmoreiz atrādīja trešdienas vakarā Pārdaugavas kultūrvietā “Balodis” notikušajā koncertā. Ja pirmajā tās atskaņošanas reizi publika bija diezgan kūtra uz atbalstīšanu (taisnības labad gan jāatzīst, ka tobrīd bija sanākusi tikai labi ja puse no visiem koncerta apmeklētājiem), vēlreiz nospēlējot to “uz bis”, skanēja jau krietni skaļāki aplausi un atzinības saucieni - dziesma nudien “pielec” ļoti ātri. “Sudden Lights” nospēlēja kādu stundiņu “ar kapeikām” un bija pārsteidzoši, cik savas pastāvēšanas relatīvi īsajā laikā grupa jau paguvusi iekrāt daudz labu gabalu. Par to klausītāji varēs pārliecināties arī jau šo sestdien, 21. augustā, Mežaparka Zaļajā teātrī - “Sudden Light” būs grupas “Astro’n’out” koncerta iesildītāji. Nākamie grupas koncerti - 27. augustā, Jaunolainē, Mežezera kreisajā krastā, bet 28. augustā “Sudden Light” uzstāsies Piena paku regatē Jelgavā.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais