Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lee Aaron “Radio On!”

© Publicitātes foto

Kaut kā jau bija piemirsies par kanādiešu smagās mūzikas lēdijas Lī Āronas (Karena Laina Grīninga) eksistenci, lai gan viņa 80. gadu sākumā bija viena no sieviešu grūtā ceļa metālmūzikā aizsācējām.

Protams, Āronas popularitāte ne tuvu nevarēja mēroties ar tādām stilistiskajām līdziniecēm kā Džoanna Džeta, Lita Forda, Sjūzija Kvatro un citām, tomēr kaut vai 1984. gadā izdotā hita “Metal Queen” vien dēļ par Lī Āronu būtu vērts atcerēties. Pašlaik šai miniatūrajai dāmai (155 cm) ir 59 gadi, vīrs un divi lieli bērni, taču viņa joprojām čakli darbojas rokmūzikas lauciņā - nesen izdots pēc skaita jau 14. studijas albums. Kopskaitā tajā ir ducis dziesmu.

PAR. Videoklipos Lī Ārona joprojām izskatās gana pievilcīgi, skan - daudzmaz enerģiski un roķīgi, tā kā noklausīties “Radio On!” ir vērts. Ir smagnējākas dziesmas, ir popsīgāki gabali, taču no visiem šī dziedātāja pamanās izveidot savu rokrakstu, kas stingri veidots uz “hard & heavy” principiem. Paši labākie gabali šķiet “Soul Breaker” (uzreiz uzbur atmiņā 80. gadus!) un “Soho Crawl” (labs un kārtīgs rokgabals), tāpat var ieteikt arī “Vampin’” un “Cmon”. Klausīties maksimāli skaļi!

PRET. Protams, nekādu lielo rezonansi smagās mūzikas pasaulē “Radio On!” nav radījis un arī neradīs. Galvenais iemesls tam varētu būt tāds, ka Lī Āronai katastrofāli trūkst izpildījuma spēka, jaudas un enerģijas, pat uz maksimālo skaļumu uzgriezts CD atskaņotājs te neko daudz nespēs līdzēt. Ja sagribas paklausīties kaut ko no 80. gadu “metal femme fatale”, labāk izvēlēties Doro.