RECENZIJA: Anne-Marie “Therapy”

© Publicitātes foto

Angļu popdziedātāja Annmarī Rouza Nikolsona ielauzās mūzikas elitē jau ar savu debijas albumu “Speak Your Mind” (2018), kurš Apvienotās Karalistes topā sabija trešajā vietā.

Pazīstamākās viņas dziesmas no abiem albumiem - “Alarm”, “Ciao Adios”, “Friends”, “2002” un “Don’t Play”. Ja no vēstures, tad Annmarī trīs gadus kā pieaicinātā vokāliste uzstājusies kopā ar britu elektroniskās mūzikas grupu “Rudimental”, pēc tam uzsākot solokarjeru. Skaļākais sasniegums - deviņas nedēļas britu topa galvgalī ar grupas “Clean Bandit” hitu “Rockabye”, kura ierakstā viņa piedalījusies kopā ar Šonu Polu. Un vēl - Nikolsona ir godalgota karatiste, pat ieguvusi zelta medaļu pasaules čempionātā kādā no karatē paveidiem, tā kā ar viņas virzienā vērstu kritiku uzmanīgāk… Tiesa, diez vai tāpēc Rietumu mūzikas kritiķi “Therapy” lielākoties piešķīruši četras zvaigznes no piecām - albums ir meklējams teju visu prestižāko topu galvgalī. Kopumā ducis dziesmu, bet limitētajā versijā tām klāt nāk vēl četras, tostarp radiostacijās jau dzirdētā “Birthday” un kopā ar Doja Cat ierakstītā “To Be Young”.

PAR. Viegli un rotaļīgi, ar labu izpildījumu. Protams, jāizceļ dziesma “Don’t Play” (ierakstā piedalījušies arī angļu reperis KSI un elektroniskās mūzikas producents Digital Farm Animals), vēl var ieteikt kopā ar britu meiteņu popgrupu “Little Mix” ieskaņoto dejojamo “Kiss My (Uh Oh)”, radiostacijām draudzīgo “Our Song” (kopā ar īru mūziķi Naielu Horenu) un “Tell Your Girlfriend”, protams, arī kopā ar senajiem cīņubiedriem no “Rudimental” ierakstīto “Unlovable”.

PRET. Kā šīs “r&b” un popa dziedātājas pamanās izcelties uz pārējo fona, ir diezgan neizprotami, jo šādu “annmariju” pasaulē ir simtiem un tūkstošiem. Nekā īpaša.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais